«Σύλβια και Τεντ» είναι μια performance για τη σχέση της Σύλβια Πλαθ με τον Τεντ Χιουζ σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη

που θα παρουσιάζεται από τις 26 Μαρτίου 2011 στο θέατρο Olvio.

Ένας συγγραφέας παρουσιάζει στο κοινό το βιβλίο του για τον Τεντ Χιουζ και την σχέση του με την Σύλβια Πλαθ. Μέσα από την έρευνα για τους δύο cult ποιητές του εικοστού αιώνα, ο συγγραφέας πλάθει την δική του εικόνα για την προσωπικότητα τους καθώς και για γεγονότα από τη ζωή και την σχέση πάθους που ένωσε και χώρισε τον Χιουζ με την Πλαθ.

Η ιστορία τους, η υψηλή δημοφιλία της ποίησής τους (από τις σπάνιες περιπτώσεις ποιητών που τα έργα τους έγιναν best sellers), η αυτοκτονία της Πλαθ σε ηλικία 30 ετών το 1963, η αινιγματική προσωπικότητα του Χιουζ, καθώς και η έκδοση των 88 αυτοβιογραφικών ποιημάτων του λίγο πριν τον θάνατό του (1998) είναι τα υλικά που έπλασαν τον μύθο τους: ένα μύθο που συνεχίζει να ασκεί σπάνια γοητεία και γίνεται αντικείμενο μελέτης, φαντασίωσης και μυθοπλασίας.

Το Σύλβια και Τεντ είναι μια διαδραστική performance που στηρίζεται πάνω σε πρωτότυπα κείμενα και σε κείμενα των δύο ποιητών. Τα video και η μουσική είναι σημαντικοί πόλοι της αφήγησης.

Μετά την επιτυχία που σημειώνει η performance, παρατείνεται για 4 παραστάσεις. Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5,6,7 και 8 Μαΐου 2011.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-κείμενα: Άσπα Τομπούλη
Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Κλερ Μπρέϊσγουελ
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος

Δ Ι Α Ν Ο Μ Η

Σύλβια Πλαθ: Μαρία Ζορμπά
Συγγραφέας: Νέστορας Κοψιδάς