Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου παρουσιάζουν

την έκθεση «Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης…», από 7 έως 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση προσπαθεί να δείξει, να διδάξει αλλά και να ερμηνεύσει μια πορεία της τέχνης αλλά και της καλλιτεχνικής παράδοσης της Κρήτης  στο χρόνο, ξετυλίγοντας σιγά σιγά τις τεχνικές, τις τεχνοτροπίες, αλλά και τα ρεύματα που επηρέασαν την τέχνη διαχρονικά ως τις μέρες μας.

Σε ότι αφορά στην ξενάγηση της έκθεσης, υπακούει σε μια αλυσιδωτή εξιστόρηση έργο με έργο και παράδειγμα με παράδειγμα, που υποδηλώνει τον αισθητικό λόγο όπως αυτός προωθείται και εξελίσσεται από το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα, όπως αυτά έχουν εφαρμογή στη χαρακτική, την τοπιογραφία, το πορτρέτο, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην εποχή μας, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, ο συμβολισμός, ο εξπρεσιονισμός, οι κατασκευές και τα κόμικς.

Το σύνολο των έργων προσφέρει μια τεκμηριωμένη γνώση, χαρίζει χρώματα, βοηθά την αισθητική του καθενός από μας, του κάθε θεατή, σε μια αντίληψη σύγχρονη, δημιουργική και πρέπουσα που προάγει τον πολιτισμό στη γενικότερη και στην ευγενέστερη μορφή του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 46 καλλιτεχνών μεταξύ άλλων των Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Παρμακέλη, Λευτέρη Κανακάκι, Γιώργου Κουνάλη, Γιάννη Λασιθιωτάκη, κ.ά.