Η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και …

Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων Πανελλήνιων Εκθέσεων Κεραμικής συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν την έκθεση με θέμα: Σύγχρονη Κεραμική / Contemporary Ceramic που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου 2012.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 30 Μαΐου και ώρα 20:00

Η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών στα πλαίσια της «50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής» που θα γίνει τον Νοέμβριο του 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα τον ΟΠΑΝΔΑ, έχει  σκοπό να φέρει τη τέχνη της κεραμικής πιο κοντά στον αθηναίο πολίτη αλλά και στον επισκέπτη της πόλης μας, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηνών στο Πάρκο Ελευθερίας.

Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για την αρχαία  κεραμική τέχνη που προσέφερε και  σημάδεψε τον παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά έχει να επιδείξει και τη σύγχρονη έκφραση της τέχνης αυτής, που είναι  αναγνωρισμένη διεθνώς.

Ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί την έκθεση αυτή γιατί θα δει σύγχρονες δημιουργίες  καταξιωμένων  εικαστικών κεραμιστών, που στόχο έχουν να γνωρίσουν τις απίστευτες δυνατότητες έκφρασης της σύγχρονης κεραμικής σε ένα ευρύτερο κοινό. Το παιχνίδι του χώματος, του νερού, του αέρα και της φωτιάς, μέσα από την ανθρώπινη επέμβαση, οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, που ξαφνιάζει και εκφράζει απόλυτα τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανησυχίες του.

Η Σύγχρονη Ελληνική Κεραμική σας περιμένει να τη γνωρίσετε από κοντά