Οι Sugahspank! & The Swing Shoes έχουν κερδίσει την μάχη με τον χρόνο. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια φτιάχνουν απολαυστικά «χαρμάνια» με υλικά τους: τα blues, το rock ‘n roll, τη soul, το swing και τα gospel. Τα τραγούδια τους αναδεικνύει με τη βαθιά φωνή της η Sugahspank!, η οποία αγγίζει το σύμπαν της μαύρης μουσικής με τον δικό της, μοναδικό, ανεπιτήδευτο τρόπο.

Οι Swing Shoes ξεκίνησαν το 2007 παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής. Το 2009 συναντήθηκαν με τη Sugahspank! και μαζί έγιναν ένα από τα πιο ενεργά live σχήματα στην Αθήνα. Μέσα από πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησαν τον «ήχο»» τους, συνδυάζοντας τις κοινές επιρροές τους. Το 2010, οι Swing Shoes κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Ladies and Gents… Here’s The Swing Shoes», όπου συμμετείχε σε ένα κομμάτι κι η Sugahspank! Η «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρόνων, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible», κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Το άλμπουμ ήταν εξολοκλήρου ηχογραφημένο ζωντανά στο στούντιο, όπως και όλες οι μετέπειτα κυκλοφορίες τους. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο κοινό τους άλμπουμ, το A Holy Show, που ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το 2019 βγήκε το δεύτερο, με τίτλο Cash – και τα δύο με εξώφυλλο της Sugahspank!

Την περίοδο του lockdown η μπάντα δεν έπαιξε καθόλου στη σκηνή, αλλά δεν έμεινε άπραγη. Ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά από τη Thinkbabymusic. Στο τέλος του 2022 οι Sugahspank! & The Swing Shoes ξεκίνησαν πάλι τις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από δυόμισι χρόνια και κάτι.

Η εμφάνισή τους θα περιλαμβάνει υλικό από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους και από την καινούργια δουλειά τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά από τόσον καιρό οι Sugahspank! & The Swing Shoes ανυπομονούν να παίξουν ζωντανά!