Το open air μουσικό φεστιβάλ Blender που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη Sugahspank και τους

The Swing Shoes το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011.

Sugahspank! Παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα, μία μαύρη Πειραιώτισσα (όπως είθισται να την χαρακτηρίζουν) και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage, μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Duke Ellington, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.

Η συνεργασία τους άρχισε πριν από δυο χρονιά και έχει σημαδέψει και τους δυο. Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο, ακατέργαστο, αυθεντικό. Οι συναυλίες τους εξελίσσονται σε γιορτή με μια σκοτεινή αίσθηση ανομίας.

Οι Swing Shoes σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί  Το σχήμα πήρε την σημερινή του μορφή με την προσθήκη του μπασίστα Πάνου Τομαρά [The Earthbound] το 2007 και του Ανδρέα Σιγαλού στο βιολί το 2009. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes” το οποίο έκλεψε καρδιές κι εντυπώσεις με την υπεροχή του σε αμεσότητα, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και φαντασία.

Η Sugahspank γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά κ ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μεχρι rock, blues, gospel, swing, experimental, rapcore και nu metal, πάντα προσπαθώντας να πλησιάσει την πιο πειραματική πλευρά του κάθε είδους.

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο της το solo album “The incredible, the invisible” σε παραγωγή Βlend aka Mishkin, παγκοσμίως από την Cast-a-Blast τον Σεπτέμβριο του 2008. Το album παίρνει διθυραμβικές κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα σε πολλά μουσικά έντυπα και site ψηφίζεται Νο1 album του 2008.

Sugahspank!, Γεωργία Καλαφάτη (φωνή)
Oxocube, William Τριανταφύλλου (κρουστά)
Γιώργος Κούτρας (κιθάρες, banjo)
Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα)
Πάνος Τομαράς (μπάσο)
Ανδρέας Σιγαλός (βιολί)

BLENDER Festival 2011
Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης