Ο Λάζαρος Σαµαράς και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, µας ταξιδεύουν “Στων τραγουδιών τη γύρη”, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.

Μια μουσική πρόταση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια Eλλήνων δημιουργών – συνεργατών τους, από την διαχρονική ελληνική σκηνή. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια και ορχηστρικά από τις δισκογραφίες τους, αλλά και κάποιες ξενόγλωσσες μουσικές εκπλήξεις.

Συντελεστές
Τραγούδι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Ακορντεόν – Επιμέλεια: Λάζαρος Σαμαράς

Διάρκεια: 2 ώρες

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου έχει πραγματοποιήσει δισκογραφικές και επί σκηνής συνεργασίες με πολλούς εξαίρετους καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Κηπουργός, ο Νίκος Αντύπας, ο Andy Irvine και πολλοί άλλοι. Έχει ασχοληθεί με διάφορα ήδη μουσικής, τόσο ελληνόφωνα όσο και ξενόγλωσσα, και τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με παραδοσιακές μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου (Σκωτσέζικα, Ιρλανδικά, Φλαμανδικά, Ιταλικά και φυσικά ελληνικά και σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια). Τα τελευταία 2 χρόνια ταξιδεύει με τη μουσική σε όλον τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ισπανία, Γαλλία, Φιλανδία, Σουηδία, Αίγυπτο, Τουρκία) και έχει παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού, με κορυφαία τα Branswick Festival και National Folk Festival , στην Αυστραλία, το 1013.

Ο Λάζαρος Σαμαράς είναι 15 και πλέον χρόνια ενεργός μουσικός, (Πιάνο – Ακορντεόν) στην λαϊκή – διαχρονική Ελληνική μουσική σκηνή, σε πολλά μέρη της Ελλάδας και συνεργάτης με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Επίσης έχει συμμετάσχει και σε δισκογραφικές τους δουλειές. Από το 2010 μέχρι τώρα έχει κάνει παράλληλα και την επίσημη παρουσία του ως δημιουργός-τραγουδοποιός με τρεις δισκογραφικές δουλειές 2010 με το CD «Nasmos» οργανικά θέματα του ιδίου που τα έχει αποδώσει με ένα ακορντεόν, 2012 το maxi single Σταγόνες με πέντε τραγούδια σε στίχους και μουσική του, που τα τραγουδούν οι: Παντελής Θεοχαρίδης – Ανδριάνα Μπάμπαλη – Μαρία Σπυροπούλου – Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, το 2013 το maxi single Το βαλς του Απρίλη σε μουσική του και στίχους Σοφίας Καραχάλιου, όπου τραγουδούν οι: Ελένη Δήμου – Φωτεινή Βελεσιώτου -Κώστας Μάντζιος – Ειρήνη Χαρίδου.