Ξεκινώντας το 2011, ο καθιερωμένος πλέον εκθεσιακός θεσμός του TAF, παρουσιάζει μια φορά το χρόνο επιλεγμένα έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας που συνιστούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας. Η έκθεση που επιμελείται κάθε χρόνο η ομάδα του T.A.F. έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου νέων καλλιτεχνών και φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές των εικαστικών προβληματικών που αναδύονται κατά τη διάρκεια της φοίτησης στην ΑΣΚΤ.

Η φετινή έκθεση συγκεντρώνει συνθέσεις, εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο, ζωγραφικά και χαρακτικά έργα έντεκα αποφοίτων. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές. Άλλοτε μια βιωμένη εμπειρία γίνεται το αφηγηματικό πλαίσιο του έργου ή συνιστά επί της ουσίας το ίδιο το έργο, και άλλοτε οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται ευρύτερες έννοιες, επιχειρώντας κατά κάποιο τρόπο την τιθάσευσή τους. Οι τόποι κατοίκησης της μνήμης και της φαντασίας, η οντότητα του χρόνου, ο θάνατος ως γεγονός και η αποτύπωσή του αποτέλεσαν πεδία προβληματισμού στη δουλειά τους.

Συμμετέχουν:

Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Αικατερίνη Διαμαντή,  Beskida Kraja, Στεφανία Λασκαρίδου, Βερόνικα Μαλαγόν, Βιβή Παπαδημητρίου, Διονύσης Παππάς, Άννα Σάπκα,  Ζωή Σκλέπα, Ελένη Τσαμαδιά, Πάνος Τσώνης

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα


Φωτογραφία θέματος: Έργο της Ζωής Σκλέπα