Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την Τετάρτη 5 έως την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 την Έκθεση Φωτογραφίας “Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας” του Στέλιου Μπακλαβά.

Ο φωτογράφος έχει γεννηθεί, ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία στη σχολή Λ. Σταυράκου και έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει λάβει μέρος σε 39 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων.

Για την Έκθεσή του Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας στην οποία θα παρουσιάσει 37 έγχρωμα έργα του μεγάλων διαστάσεων, σημειώνει: “Φωτογραφίζοντας Χορό 16 χρόνια, ήρθε η στιγμή αυτή τη χαρά να τη μετατρέψω σε μια αύρα ενέργειας του σώματος. Το σώμα χορεύει και την ίδια στιγμή που υπάρχει εκεί μπροστά μας, ταυτόχρονα μετουσιώνεται σε μη ύπαρξη.

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της στιγμής και την ίδια στιγμή στο χάσιμό της και στο πέρασμα σε μια διάσταση ανυπαρξίας. Στο μεσοδιάστημα αυτό έχουμε τον “Στροβιλισμό”, που μας εμφανίζει αυτό που υπάρχει ή νομίζουμε πως υπάρχει και μας οδηγεί στα δικά μας κρυφά περάσματα της εικόνας και της σκέψης.

Το σώμα, ένας κορμός δέντρου με καταγραφή χιλιάδων ετών, μας οδηγεί να απολαύσουμε τη μοναδικότητα του και το μυστηριακό ενεργειακό τοπίο που διαθέτει και να απλώσουμε τις αισθήσεις μας επάνω στα κύματα της ωκεάνιας ομορφιάς του και να καταδυθούμε μέσα στη μοναδικότητα της ύπαρξής μας…”

Στέλιος Μπακλαβάς