Η Στρουμφίτα, ο Μπαρμπαστρουμφ και τα υπόλοιπα Στρουμφάκια, ο Λιχούδης, ο Γκρινιάρης, ο Σπιρτούλης, ο Χαχανούλης, ο Προκόπης, ο Μελένιος και πολλοί ακόμη, ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους ταινία, την Στρουμφοταινία!

Οι μπλε ήρωες των παιδικών μας χρόνων, που μετράνε ήδη 50 χρόνια ζωής, είναι έτοιμοι για το μεγάλο τους βήμα στον κινηματογράφο.

Οι προετοιμασίες για την εμφάνιση τους στον κινηματογράφο έχει ξεκινήσει, ενώ έχουν βγει και οι πρώτες φωτογραφίες της διαδικασίας της παραγωγής της animation ταινίας, μέσα από pc, στο comingsoon.net.

Το σενάριο θα παραμείνει πιστό στην ιστορία που απολαμβάναμε τόσα χρόνια στη μικρή οθόνη.

Ο Δρακουμέλ και η υποχθόνια γάτα του Ψιψινέλ καταδιώκουν -μάταια φυσικά- τα Στρουμφάκια και αυτά με τη σειρά τους κάνουν τα πάντα προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς και το στρουμφοχωριό τους!

Δημιουργός των αγαπημένων μπλε ηρώων είναι ο Πιερ «Πεγιό» Κυλιφόρ. Ο Βέλγος σκιτσογράφος δημιούργησε τα Στρουμφάκια, τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε ένα κόμικ που δημοσιεύθηκε στο Βελγικό περιοδικό Spirou την 23η Οκτωβρίου 1958.

Οι αναγνώστες λάτρεψαν αμέσως τα χαρωπά μπλε πλάσματα που ζούσαν σε σπίτια σαν μανιτάρια μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα η σύνταξη να παραγγείλει μια χωριστή σειρά με αυτά.

Το 1975, τα Στρουμφ εμφανίστηκαν στην πρώτη τους ταινία στο Βέλγιο. Η διεθνής επιτυχία τους κορυφώθηκε μετά το 1981, όταν το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε την πρεμιέρα ενός κόμικ που είχαν παράγει τα στούντιο Hanna-Barbera.