Καλώς ορίσατε στον υπέροχο νέο κόσμο του Street Art  στο μεγάλο πολύχρωμο εικαστικό  πανόραμα που οργανώνουν το Athens Street Art Festival και η Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ  με τον τίτλο  “ Street art is Here to Stay ”,  που εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις  12.00 – 22.00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ.

Σε μια εποχή οικονομικής, πολιτικής  και κοινωνικής κρίσης που αρκετά πρότυπα της κοινωνίας αμφισβητούνται, μια καινούργια φρέσκια τέχνη ανατέλλει, κατακτά όλο και περισσότερη αναγνωρισιμότητα  παγκοσμίως  και καταλαμβάνει χώρους  στα μουσεία και τις συλλογές αλλά κυρίως στις καρδιές όλου του κόσμου. Eίναι η τέχνη του Street Art.

    

Είναι η άμεση, ζωντανή τέχνη του δρόμου που έρχεται  σε επαφή με το πλατύ κοινό  μεταδίδοντας μηνύματα. κάνοντας  σχόλια και παίρνοντας θέση  για ανοικτά κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας και διεκδικεί   λόγο ύπαρξης στη ζωή  της πόλης. Είναι τέχνη «εύκολη», «φθαρτή »  και αυτό την καθιστά απροστάτευτη και ευάλωτη σε ακραίες « εκφράσεις»  διαμαρτυρίας που δεν έχουν καμία σχέση  με τέχνη.

Στη νέα έκθεση του Street Art παίρνουν μέρος 15  Έλληνες  καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία στη  τέχνη του δρόμου, με  διαμορφωμένο προσωπικό τρόπο γραφής και λεξιλόγιο άμεσα αναγνωρίσιμο:

ALEX MARTINEZ

BILLYG

LOSOTROS Mj TOM

CACAO ROCKS

THISISOPIUM

NAR

N GRAMS

ΟΛΓΑ ΜΗΛΙΑΡEΣΗ ΦΩΚΑ

ΙΣΜΗΝΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ

COOKLESS

NIQUE

LUNE82

ΒΙLLY82

SINKE

YIAKOU

Η συνεργασία του ASAF με την γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ, χώρο φιλόξενο και ανοιχτό στις προκλήσεις και στις νέες τάσεις της Τέχνης που δίνει στέγη στο Street Art, είναι παλιά καθώς η γκαλερί συμμετέχει   από την πρώτη στιγμή στην επιτροπή υποστήριξης του φεστιβάλ.

Προχώρησε πέρυσι με την διοργάνωση έκθεσης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών του είδους, και συνεχίζεται φέτος σε  διευρυμένο επίπεδο, καθώς προγραμματίζονται εκτός από την τρέχουσα δύο ακόμη εκθέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο στόχος του κυλιόμενου προγράμματος είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της εικαστικής διάστασης του Street Art στη χώρα μας.

Οι 15 Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν, έχουν προσφέρει κοινωνικό έργο ζωγραφίζοντας τοίχους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη τα προηγούμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο του ASAF,  που στόχο έχει και μέσα από αυτή την έκθεση, να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποδαιμονο-ποίηση και στην ανάδειξη « της τέχνης του δρόμου » και της κοινωνικής διάστασής της, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο κίνημα  και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού και στην Ελλάδα.

Την έκθεση προλογίζει ο Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός Μάνος Στεφανίδης.