Η Α.Σ.Κ.Τ. διοργανώνει μία ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, γεωπόνων, ιστορικών και θεωρητικών τέχνης, ακτιβιστών και φοιτητών, ανοίγοντας ένα γόνιμο διεπιστημονικό διάλογο για τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Η ημερίδα θα έχει ως θέμα «Στοχασμοί: Τέχνη-Φύση και Περιβάλλον» και πρόκειται να συζητηθούν οι έννοιες για το χώρο και το χρόνο, που αντιμετώπισαν οι πρωτοποριακές τάσεις της δεκαετίας του ’60 (Environmental Art, Earth Works και Land Art) τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα, μέσα από τις οποίες έγινε όλο και εμφανέστερη η ανάγκη συστηματικού ελέγχου της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον, που θα είχε επιτυχία μέσα από τη συνεργασία καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων, δηλαδή από τη σύμπλευση τέχνης, αρχιτεκτονικής και χωροταξικού σχεδιασμού.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τόσο η ευαισθητοποίηση όσο και η κινητοποίηση καλλιτεχνών, επιστημόνων και κοινού, δηλαδή η σύγκλιση τέχνης, επιστήμης και κοινωνίας.