Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Green Theater (Αρχαίες Κλεωνές- Νεμέα), οι

μουσικές εκδηλώσεις «Στους δρόμους του Διονύσου», ένα τριήμερο ταξίδι στους δρόμους και τα ρεύματα της ελληνικής μουσικής από την Πολιτιστική Δράση της ένωσης Ελλήνων Μουσικοσυνθετών. Η καλλιτεχνική διεύθυνση  είναι του συνθέτη Νίκου Παπακώστα και  συμμετέχουν πολλοί γνωστοί και αγαπημένοι  καλλιτέχνες.

Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε νέους, κατά κύριο λόγο, ανθρώπους με τεράστιο ταλέντο και προοπτικές, που ήδη έχουν κατακτήσει το κοινό με τις εκπληκτικές εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, συνεργάτης  για πολλά χρόνια του  Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε ένα  μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική μουσική από τον Αττίκ του Μεσοπολέμου μέχρι τους σημερινούς μεγάλους δημιουργούς ξεδιπλώνει το απίστευτο ταλέντο και την δεξιοτεχνία της.

Η γνωστή ηθοποιός και ερμηνεύτρια Δανάη Παπουτσή και ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης παρουσιάζουν τον καινούργιο τους δίσκο Ταμπλό Βιβιάν, καθώς και μία επιλογή από τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας που αγαπήθηκαν..

Το νεανικό συγκρότημα «Όλοι οι καλοί χωράνε» σε δικά τους τραγούδια, αλλά και τραγούδια που αγάπησε η νεολαία.

Τέλος οι μοναδικοί «Σαλάτα» η αλλιώς “Σαλταρισμένα αγνώστου ταυτότητος ανθρωπάκια”, με  τον δικό τους μοναδικό τρόπο, αφήνουν άφωνο το κοινό με μία απίστευτη παράσταση Variete, που συνδυάζει το θέαμα, τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά και πολύ, μα πολύ, γέλιο!

Η δεύτερη ημέρα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος
Ο Νίκος Παπακώστας, από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό , τραγούδια και συνθέσεις του οποίου ερμήνευσαν  τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης άφησαν εποχή, παρουσιάζει αποσπάσματα από τα έργα του Οι δρόμοι του Διονύσου, Βαλκάν και Μυστικός Εσπερινός που έγιναν γνωστά και εκδόθηκαν σε πολλές χώρες.

Ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας, η Καλλιόπη Βέττα και η Λυδία Σερβού.

Στο πιάνο ο Αχιλλέας  Wastor ένας από τους κορυφαίους έλληνες πιανίστες με εκατοντάδες παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Eκτακτη συμμετοχή από το συγκρότημα λαϊκής και σμυρναίικης μουσικής Λαβύρυθμος.

Στο δεύτερο μέρος
Ο μεγάλος ερμηνευτής ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, σε μία μοναδική συναυλία παραδοσιακής μουσικής. Συνοδευόμενος από μία ομάδα σπουδαίων παραδοσιακών μουσικών ερμηνεύει μια επιλογή από ωραιότερα δημοτικά τραγούδια .