Με αφορμή την Πανσέληνο του Ιουλίου και στο πλαίσιο της συνεργασίας «Γέφυρες 2021», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) και το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη» συνδιοργανώνουν συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου (ώρα 21:00), οι Storm String Quartet παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Storm String Quartet: Από τον Vivaldi στους Nirvana». Το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα, που συνδυάζει μουσική δεξιοτεχνία και πρωτότυπες διασκευές, θα παρουσιάσει αγαπημένα μουσικά κομμάτια της διεθνούς σκηνής, με φόντο τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία.

Τους Storm String Quartet απαρτίζουν οι μουσικοί: Έκτορας Λάππας (πρώτο βιολί, ενορχήστρωση και διασκευές), Μαρία Ζαχαριάδου (βιολί), Ρενάτο Δαμονίτσα (βιόλα), Μαρία Χρίστοβα (βιολοντσέλο).

Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Βίττης (κρουστά) και Κώστας Βρετός (ηλεκτρική κιθάρα).

Στο πλαίσιο της δράσης «Προσβασιμότητα στη μουσική: αναφαίρετο δικαίωμα όλων», οι STORM String Quartet παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας και σε άτομα με προβλήματα ακοής. Διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Σπύρος Κουζέλης.