Το Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Stop Carre Plus, οι κινηματογραφιστές φωτογραφίζουν”, που θα διαρκέσει από τις 25 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2013.

 

Τί ακριβώς κάνει ο κινηματογραφιστής / διευθυντής φωτογραφίας;

Ο δικηγόρος είναι προφανές με τι ασχολείται, ο αρχιτέκτονας επίσης, ο γιατρός ξεκάθαρο.

Τι είναι λοιπόν ο κινηματογραφιστής;

Κατά τον Βιτόριο Στοράρο «Διευθυντής Φωτογραφίας είναι αυτός που γράφει με το φως!»

Σίγουρα αν έρθετε και δείτε ένα μέρος της δουλειάς των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την οπτική αφήγηση των σεναρίων αλλά και για την μαγεία της εικόνας που απολαμβάνετε στον κινηματογράφο θα λύσετε πολλές απορίες σας. Επίσης θα σας δοθεί η δυνατότητα να γνωριστείτε,και να κουβεντιάσετε για την φωτογραφία στον κινηματογράφο με τους πιο γνωστούς Έλληνες κινηματογραφιστές. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από καρέ ταινιών, φωτογραφίες από τα παρασκήνια, εικόνες που ποτέ δεν καταγράφηκαν από την κινηματογραφική κάμερα.

 

Η έκθεση που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συναργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας από 25/6 έως 7/7 2013 έχει και έναν ισχυρό χαρακτήρα αλληλεγγύης, αφού οι εισπράξεις από την πώληση φωτογραφιών, θα διατεθούν στον διευθυντή φωτογραφίας Άγγελο Βισκαδουράκη , που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.