Η ταινία “Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα”, του Χρήστου Ανδριανόπουλου, βραβεύτηκε με το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους στο Εθνικό Διαγωνιστικό, τον περασμένο Μάρτιο, στο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ATHENS.

«Υπήρχαν στιγμές που έκλεινα την πόρτα και ερωτήματα πλημμύριζαν το μυαλό μου. Ένα από αυτά ήταν όσο ισχυρό χρειαζόταν για να ανοίξω την κάμερα. Αγαπιούνται; H Νότα και ο Ηλίας είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει σε διαφορετικούς κόσμους. Το μόνο κοινό σε αυτούς τους κόσμους είναι η αργή και δύσκολη αποσύνθεση του μυαλού και του σώματος.» Χρήστος Αδριανόπουλος

«Αυτή η τρυφερή απεικόνιση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού καθώς διανύει το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του προσφέρει μία αφτιασίδωτη οπτική της αγάπης, της μνήμης και της σκιάς του θανάτου. Μέσα από την ποιητική και επιμελώς προσεγμένη φωτογραφία, το έργο του Χρήστου Αδριανόπουλου αφηγείται μία τρυφερή και χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστές την αγαπημένη του γιαγιά και τον αγαπημένο του παππού, προσπερνώντας τα ταμπού για τη γήρανση του σώματος και τον θάνατο». Σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Newcomers του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Αδριανόπουλου «Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα».

Ταυτότητα ταινίας:
Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα

 • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Αντιγόνη Καπάκα, Βασιλική Πατρούμπα, Χρήστος Αδριανόπουλος
  ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χρήστος Αδριανόπουλος
 • ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
   • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2023
    Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Newcomers – Αργυρός Αλέξανδρος
    Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
    Βραβείο Επιτροπής Νεότητας
   • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – KINOATHENS
    2024 Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους για την κατηγορία Εθνικό Διαγωνιστικό.
 • ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΛΙΠΝΟΟΣ Α.Ε.
  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ