Ανακοινώθηκε χθές βράδυ Δευτέρα 19 Μαΐου σε τελετή που έγινε στο θέατρο Δημήτρης Χορν ο νικητής του Θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν».

Το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν” απονεμήθηκε στον Γιάννη Τσουμαράκη για την ερμηνεία του στο έργο «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός.

Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τη σεζόν 2023-2024 ήταν οι:

  • Μπάμπης Αλεφάντης. Για τον ρόλο του Εϊτάν στην παράσταση «Όλοι εμείς πουλιά» του Ουαζντί Μουαουάντ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.
  • Νίκος Μήλιας. Για τον ρόλο του Άγη στην παράσταση «Σε εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου-Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
  • Βασίλης Ντάρμας. Για τον ρόλο του Πινόκιο στην παράσταση «Πινόκιο», μια διασκευή του έργου του Κάρλο Κολόντι από τον Κρις Κούπερ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο Μικρό Εθνικό Θέατρο.
  • Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος. Για τον ρόλο του στην παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, Θέατρο Σταθμός-Θεσσαλικό Θέατρο.
  • Γιλμάζ Χουσμέν. Για τον ρόλο του Ανθρώπου από το Μιτίς στην παράσταση «Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, στο θέατρο Κιβωτός, από το Εθνικό Θέατρο.