Στον δρόμο, εκεί όπου συναντιέται το φως με το σκοτάδι και η δυσπραγία μετουσιώνεται σε δημιουργία και επανεκκίνηση. Στον δρόμο, εκεί όπου η τέχνη δημιουργείται ελεύθερα και εφήμερα.

Στην καταληκτική εκδήλωση του φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες», η εικαστικός και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Κική Παυλικιάνη φτιάχνει, πάνω σε ένα πανί 2 μέτρων, ένα έργο για την «σχεδία»: ένα γιλέκο-σύμβολο της αφθονίας, της αναγέννησης και της ευτοπίας. Μια διαδικασία δημιουργίας όπου όλοι μας θα παρακολουθήσουμε μέσα από τις μπογιές των σπρέι να διαφαίνεται ένα έργο γκράφιτι, που θα δημιουργηθεί στον δρόμο αν και δεν θα έχει τον προσωρινό χαρακτήρα της street art.

Παράλληλα, στην εκδήλωση, θα ακουστεί και το τραγούδι «Σχεδία» σε μουσική Χρύσας Κωττάκη και στίχους της Καλλιόπης Κουντούρη που ερμηνεύουν ο Απόστολος Ρίζος και η Χρύσα Κωττάκη. Το τραγούδι γράφτηκε με έμπνευση το περιοδικό κατά την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, και στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους συντελεστές και να συνομιλήσει μαζί τους.

Το φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:

«9,5 εβδομάδες»: Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της «σχεδίας» επιστρέφει