Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την κοινωνική του προσφορά, μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν και άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε στολές για γιατρούς και νοσηλευτές των γενικών νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παύλος», ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου παραδόθηκαν στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος» (στις 11:00) και «Άγιος Παύλος» (στις 12:00), 100 εγκεκριμένες στολές από τον κ. Νίκο Νικολάου, Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ. Πρόκειται για στολές μίας χρήσεως που φτιάχτηκαν χάρη στην άοκνη εργασία και εθελοντισμό του Ενδυματολογικού μας Τμήματος.

Ο κ. Νίκος Νικολάου δήλωσε:

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ, έχοντας βαθιά συναίσθηση του ρόλου μας, σταθήκαμε απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας με υπευθυνότητα και αγωνία απέναντι στον αόρατο εχθρό που απειλεί τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, ήταν και η κατασκευή απ’ το ενδυματολογικό μας τμήμα ιατρικών στολών μιας χρήσης, για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που με χαρά σήμερα παραδίδουμε ως ελάχιστη συνεισφορά στη δύσκολη μάχη που δίνουν απ’ την πρώτη γραμμή. Μπορεί η πανδημία να μας έκλεισε προσωρινά τις Σκηνές του Θεάτρου μας, αλλά κρατήσαμε ανοικτές τις καρδιές μας, γεμάτες αλληλεγγύη και αγάπη για τους συνανθρώπους μας».

Τις στολές παρέλαβαν ο κ. Γιώργος Κούτρας, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος» ο οποίος ευχαρίστησε το ΚΘΒΕ γι’ αυτή τη συμβολική αλλά τόσο σημαντική πρωτοβουλία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και η κ. Δήμητρα Εμμανουηλίδου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», η οποία τόνισε ότι το ΚΘΒΕ μπορεί να μένει κλειστό αυτό το διάστημα, αλλά είναι ανοιχτό στην κοινωνία.