Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών Cinemarian σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στην εκδήλωση Στοιχειωμένοι από τη σκοτεινή αίθουσα: Τι (ανα)ζητάμε από την κινηματογραφική εμπειρία;. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν τέσσερις ταινίες μικρού μήκους και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς.


«Στις ίδιες θέσεις» (15΄)

Σκηνοθεσία: Εύη Αβδελίδου, Ανδριάννα Ζάβαλη, Μαριάνθη Ζάβαλη,

Χριστίνα Μαρσέλου, Στεφανία Μπρέγιαννη

Έτος παραγωγής: 2014

 

Μέσα από το λόγο παιδιών της Αθήνας στη δεκαετία του ’60, παρουσιάζεται η επαφή τους με τον κινηματογράφο εκείνη την εποχή. Δεν ενδιαφέρει η δημοσιογραφική καταγραφή αλλά η μετάδοση του συναισθηματικού αντίκτυπου που συνόδευε το βίωμα των παιδιών τότε, σχετικά με την εμπειρία τους, νοσταλγική, κωμική, ή όποιας άλλης χροιάς, μέσα στις σκοτεινές αίθουσες.

Μιλούν: Αλέκος Λάμπρου –αιθουσάρχης κινηματογράφου Άστρον, δεκαετίες ’50-’60, Ματθαίος Πόταγας–αιθουσάρχης κινηματογράφου Πάλας, Ρόη Σκάρα, Νίκος Φλέσσας, Πάρης Χαβιάρας –παιδιά των δεκαετιών ’50-’60.

Εισηγητής: Βασίλης Λουλές

 

 

«Υμηττού 109» (15΄)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αμπατζής

Έτος παραγωγής: 2014

 

Υμηττού 109, Παγκράτι, Αθήνα. To Παλάς είναι ο αρχαιότερος εν ζωή κινηματογράφος στην Ελλάδα. Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία του κινηματογράφου και του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του, Ματθαίου Πόταγα, ο οποίος έχει δώσει όλο του το είναι για να συντηρήσει το Παλάς του.

«Μια κινηματογραφική σχέση» (12′)

Σκηνοθεσία: Ελεονώρα Γκουσιάρη

Έτος παραγωγής: 2014

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Αντουλινάκη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ερρίκος Λίτσης,

Νίκος Ζωιόπουλος

 

Η Μαρίνα είναι καθαρίστρια σε συνοικιακό κινηματογράφο. Μία ημέρα, ενώ πηγαίνει ελαφρώς καθυστερημένη στη δουλειά, βρίσκει ένα μυστηριώδες ερωτικό γράμμα, αγνώστου αποστολέα. Στην προσπάθειά της να λύσει το μυστήριο της ταυτότητας του αγνώστου, μπλέκεται σε μια σειρά συμπτώσεων.

«Τζίνα Ντοστογιέφσκι» (13΄)

Σκηνοθεσία: Βανέσσα Ζουγανέλη

Έτος παραγωγής: 2007

Πρωταγωνιστούν: Άκης Δεσποτόπουλος, Παναγιώτης Θανασούλης, Gilles Ballini

Βραβεία: 2ο  Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας και Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας

στο 30ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 

O Φάνης Φωτίου, φαροφύλακας σε νησί απομακρυσμένο, έχει αποφασίσει να περάσει τον καιρό του διαβάζοντας κλασικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η μοναξιά του θα κορυφωθεί, αλλά θα τον βοηθήσει να ισορροπήσει η απρόσμενη επικοινωνία του μ’ έναν τρελαμένο με το σινεμά χωροφύλακα κι έναν αχθοφόρο με το γαϊδούρι του.

 

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook πατώντας εδώ 

 

*****

Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών CINEMARIAN δημιουργήθηκε από αγάπη για την έβδομη τέχνη και τον πολιτισμό. Διαθέτει αίθουσα προβολής 50 ατόμων και φουαγιέ. Όλοι οι χώροι κλιματίζονται.