Εκδόσεις Άγρα και το Βιβλιοπωλείο Ιανός μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χαντζόπουλου, Στο τούνελ, Σκίτσα 2010-2013.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.00, θα μιλήσουν:

Βάσω Κίντη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πέτρος Μαριτινίδης, Αρχιτέκτονας και συγγραφέας. Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Χρήστος Μεμης, Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
Ανδρέας Πετρουλάκης, γελοιογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Λίγα λογια για το βιβλίο:

Ο τόμος Στο τούνελ συγκεντρώνει τις πολιτικές γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου, δημοσιευμένες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το 2010 έως το 2013.

Είναι ένας αμείλικτος – και χωρίς κανένα καθωσπρεπισμό – σχολιασμός της πολιτικής πραγματικότητας της εποχής της κρίσης, με το εξαίρετο και πολυσύνθετο σκίτσο ενός από τους σπουδαιότερους γελοιογράφους της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κινούμενα σχέδια στο Emily Carr University of Art +Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Εργάζεται ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Αι Αγαπώσαι (1991), Άχ, και να ‘ξερες τι μου θύμισες (1991) και Εις Άγραν Ρεθύμνου (1999).