Στην έκθεση “Recycling Beauty” του Rem Koolhaas παρουσιάζεται μια σειρά Ελληνικών και Ρωμαϊκών γλυπτών που έχουν «επαναχρησιμοποιηθεί» και έχουν προσληφθεί μέσα σε ένα μετά την αρχαιότητα πλαίσιο.

Την έκθεση έχουν επιμεληθεί οι Anna Anguissola, Denise La Monica και Salvatore Settis, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι η ελληνο-ρωμαϊκή κληρονομιά γίνεται «κλειδί που δίνει πρόσβαση στις πολλαπλές κουλτούρες στον σύγχρονο κόσμο».

Ο Rem Koolhaas περιγράφει την έκθεση ως μια πρόσκληση να στοχαστούμε την αστάθεια του παρελθόντος. Η “Recycling Beauty” εξερευνά το πώς οι συνθήκες και ο χρόνος επηρεάζουν την κατανόηση εκ μέρους του θεατή έργων τέχνης, αντικειμένων και συλλογών στην ιστορία. «Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα βάθρα, όπως τα ξέρουμε. Η έκθεση έχει να κάνει με την επαναχρησιμοποίηση (στοιχείων της αρχαιότητας) και αποφασίσαμε να «ανακυκλώσουμε» κάποιο από το υλικό προηγούμενων εκθέσεων που κάναμε στο Fondazione» είπε, μιλώντας στο Designboom, o αρχιτέκτονας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “rem koolhaas explains recycling beauty at fondazione prada” | designboom via youtube