Η ζωή μας ένα ατελείωτο τρέξιμο, υποχρεώσεις, deadlines, μόνιμα το κινητό στο χέρι και εσύ κάπου μεταξύ εκκρεμοτήτων και απαιτήσεων να αναζητάς τις στιγμές με αυτούς που αγαπάς. Κάτι τέτοιες μέρες έρχονται εκδηλώσεις σαν το Athens Street Food Festival και λες μέσα σου…να η ευκαιρία να βρεθώ με την παρέα μου! Η πρόταση έγινε στην παρέα και το ραντεβού συντονίστηκε. Επιτέλους θα απολαύσουμε το απόλυτο foodie event της χρονιάς με παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ!

Δώσαμε ραντεβού στην είσοδο του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι και μαζί και μία υπόσχεση, να μην αφήσουμε τίποτα να μας χαλάσει την στιγμή μας! Μπαίνοντας στο χώρο του Athens Street Food Festival νιώθεις ότι θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, burger, κινέζικο, tacos και φυσικά όλα να συνδυάσεις με παγωμένη ΑΛΦΑ. Ανακαλύψαμε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΑΛΦΑ και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μας η νέα ταινία της αγαπημένης μας μπύρας σχετικά με το σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο του phubbing, ένα φαινόμενο που όλοι βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει γύρω μας, δίπλα μας, εντός και εκτός σπιτιού. Σε τί βαθμό όμως έχει εισχωρήσει στη ζωή μας το Phubbing; Ας ξεκινήσουμε με το δεδομένο ότι σύμφωνα με έρευνα ο ημερήσιος μέσος χρόνος χρήσης του κινητού είναι 4,8 ώρες, με το ερωτηθέν κοινό να παραδέχεται με ποσοστό 87% ότι έχουν μια σχέση εξάρτησης μαζί του. Όταν τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν τη συμπεριφορά τους στο πλαίσιο της παρέας το 84% δήλωσε ότι ασχολείται με το κινητό χωρίς όμως να το θεωρούν ενοχλητικό ή σημαντικό.

Απεναντίας, όταν ζητήθηκε από το κοινό ως παρατηρητές να ανακαλέσουν την αντίστοιχη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων της ίδιας ηλικίας στο πλαίσιο της παρέας και της οικογένειας, δήλωσαν ότι αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως ενοχλητική τη συμπεριφορά αυτή. Και εδώ προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Η συμπεριφορά αυτή γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους γύρω μας και συχνά τους προκαλεί ενόχληση. Όμως όταν αφορά εμάς, η απόσπαση από το κινητό δεν γίνεται πάντα αντιληπτή, ούτε αποδίδουμε ευθύνες στον εαυτό μας.

Έχοντας στο μυαλό μας το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μαζί, το εύστοχο μήνυμα της νέας καμπάνιας της ΑΛΦΑ, αποφασίσαμε όλη η παρέα να γυρίσουμε στο τραπέζι το κινητό μας ανάποδα. Ήταν μία κίνηση που η παρέα αναζητούσε και μπόρεσε με την παρότρυνση της ΑΛΦΑ να την φέρει στη καθημερινότητα της, στις στιγμές της. Μία κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να πρωταγωνιστήσει η κουβέντα, τα πειράγματα, οι γεύσεις που γαργαλούσαν τον ουρανίσκο μας και τα «στην υγειά μας» με τις παγωμένες μας ΑΛΦΑ! Για ακόμα ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο μπορείς να ζήσεις κι εσύ την mobile free που σου προτείνει η ΑΛΦΑ, θα το χάσεις?

#PragmatikaMazi #AlfaBeer #StisStigmesMas