Η συναυλία «Στις γραμμές των ποιημάτων» του συνθέτη Τάσου Γκρους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στις 20:00 στον κινηματογράφο “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema”.

Ο Τάσος Γκρους με την κιθάρα του, θα μας συνοδεύσει σε ένα μελωδικό οδοιπορικό στις γραμμές των ποιημάτων, όπως του Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάμπλο Νερούντα και άλλων νεότερων γενεών.

Βιογραφικό:

Ο Τάσος Γκρους σπούδασε κλασσική κιθάρα.

– Το 1986 συμμετείχε στον 5ο Μουσικό Διαγωνισμό Ιθάκης και βραβεύθηκε με το 1ο Βραβείο Σύνθεσης.

Έχουν κυκλοφορήσει 4 προσωπικοί του δίσκοι.

– Το 1988 ο πρώτος με γενικό τίτλο «ΜΟΡΦΕΣ». Τραγουδούν η Νένα Βενετσιάνου, ο Γιάννης Γερογγιάνης και ο Ανδρέας Μπονάτσος.

– Το 1991 κυκλοφόρησε από τον «Σείρειο» του Μάνου Χατζιδάκι ο δεύτερος με το γενικό τίτλο «ΛΕΞΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ» και τραγουδιστή τον Κων/νο Χατζιμηχάλη.

– Το 1994 και με γενικό τίτλο «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ» κυκλοφόρησε ο τρίτος. Τραγουδά η Βούλα Σαββίδη.

– Το 1998 κυκλοφόρησε ο τέταρτος με τραγουδιστές τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Αργυρώ Καπαρού και με γενικό τίτλο «ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ».

– Το 1995 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Μανώλη Λιδάκη «4 ΚΥΚΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ» στον οποίο ο κύκλος με τον τίτλο «ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» ανήκει στον Τάσο Γκρούς.

– Το 2001 κυκλοφόρησε ο δίσκος της Αργυρώς Καπαρού με τον γενικό τίτλο «ΜΕΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΟΥ» στον οποίο συμμετέχει με 5 τραγούδια του. Συμετέχει επίσης με τραγούδια του σε πολλούς άλλους δίσκους τραγουδιστών όπως η Καλλιόπη Βέττα, ο Μιχάλης Δημητριάδης, ο Αντώνης Καλογιάννης ο Θοδωρής Καρέλας, ο Μανώλης Λιδάκης, η Χριστίνα Μαραγγόζη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Αθηνά Μόραλη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Πασχάλης Τερζής.

– Έγραψε μουσική για το θεατρικό έργο του Νίκου Καμτσή «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΡΥΠΟΔΑΡΩΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΩΝ» που ανέβηκε το 1997 απο το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ σε σκηνοθεσία Έυης Δημητροπούλου.

– Έκανε τη μουσική επένδυση στο τελεφίλμ «ΔΙΠΛΗ ΜΙΣΘΩΣΗ» που προβλήθηκε απο τη ΝΕΤ το 1999.

– Το 2000 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοπωλών εξέδωσε το CDROM «Η πολλαπλή σκιά του Ομήρου». Το CDROM αυτό παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση βιβλίου του Μονάχου σαν επίσημη συμμετοχή της χώρας μας στην έκθεση και παρουσιάζει το σύνολο των Σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών (1945-2000) να απαγγέλουν αποσπάσματα ποιημάτων τους. Ο Τάσος Γκρούς έγραψε τη μουσική.

– Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ανθούλας Αθανασιάδου «ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ) το οποίο συνοδεύετε απο το CD στο οποίο περιέχονται 10 τραγούδια σε στίχους Ανθούλας Αθανασιάδου και μουσική του Τάσου Γκρούς. Τραγουδούν οι Κρίστη Στασινοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Αργυρώ Καπάρου, Κώστας Μάντζιος, Δανάη Παπαδοπούλου και ο Ζάχος Χατζηλουκάς.

– Έχει μελοποιήσει και συνεργάζεται με τους ποιητές Θανάση Βενέτη, Στέλιο Καραγιάννη, Βαγγέλη Κάσσο, Ηλία Κεφάλα, Θανάση Κωσταβάρα, Γιώργο Μπασδέκη, Ηλία Τσέχο και τους στιχουργούς Ανθούλα Αθανασιάδου, Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Σαράντη Αλιβιζάτο, Βαγγέλη Βελώνια, Θεόφιλο Βερύκιο, Θοδωρή Γκόνη, Μάνο Ελευθερίου, Οδυσσέα Ιωάννου, Ηλία Κατσούλη, Μπέτη Κομνηνού, Γιώργο Μιράνα, Λίνα Νικολακοπούλου, Καίτη Παπαδάκη,Γιάννη Πανουτσόπουλο, Κώστα Τριπολίτη, Γιαννη Τσατσόπουλο, Μέλπω Τσουκάλη, Κων/νο Τσούτσα.

– Έχει επίσης μελοποιήσει ποιήματα των ποιητών Ιωάννη Βαλαωρήτη, Κώστα Βάρναλη, Κώστα Γιαννόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Αργύρη Εφταλιώτη, Κων/νου Καβάφη, Κων/νου Καρυωτάκη, Ασημάκη Πανσέληνου, Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, Γίαννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Πάμπλο Νερούδα, Πωλ Ελυάρ, Ναζίμ Χικμετ και Μπερτολτ Μπρεχτ.