Το Camp παρουσιάζει μια ανοιχτή συζήτηση – ομιλία στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη γύρω από το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς, πως δηλαδή το ημίφως που προκύπτει από την έκλειψη που είναι η συνάντηση ετερόκλητων στοιχείων του ήλιου με τη σελήνη.

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλαδή να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η επιμελήτρια της έκθεσης, Χριστίνα Πετρηνού, και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες (Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου, Λίζη Καλλιγά, Απόστολος Καρακατσάνης, Κώστας Μπασάνος, Ελένη Μυλωνά, Ζάφος Ξαγοράρης, Αλίκη Παλάσκα, Μαρία Παπαδημητρίου, Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ομιλία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:00.

Τρία δωμάτια/ έξοδος: παράσταση στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη

Mία χορευτική παράσταση για έναν όχι-θεατρικό χώρο. Τέσσερις χορεύτριες, τέσσερις ποιητές…κι όσοι τους ανακαλύψουν μέσα στο σκοτάδι.

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Μουσική: Στάθης Ιωάννου

Σκηνοθεσία: Μάκης Φάρος, Αλίκη Καζούρη

Video: Μάκης Φάρος

Χορεύουν: Μαρία Φουντούλη (Everness)

Ράνια Φόβου (Τα ενδύματά μου)

Έλενα Τοπαλίδου (Άυπνη)

Κάντυ Καρρά (Έξοδος)

Συμμετέχει: Ελένη Τουρβά

Ποίηση: Jorge Luis Borges, Kωνσταντίνος Καβάφης, Nâzim Hikmet, Nick Cave

Τα «Τρία δωμάτια/ έξοδος» είναι ένα έργο χαρακτήρων με την πυκνότητα ενός βιώματος.

Είναι μια λαθραία ματιά στις προσωπικές στιγμές τεσσάρων γυναικών μέσα στον ιδιωτικό τους χώρο. Τις παρακολουθούμε κρυφά, νοιώθοντας πως έχουμε εισβάλει στη ζωή τους αδιάκριτα, αφήνοντάς τις να ξεδιπλώσουν τις εμμονές, τα κρυφά συναισθήματα, τους φόβους, τη χαλαρότητα μιας στιγμής τους.

Δε βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, όντας εκεί συνυπάρχουμε, συμμετέχουμε. Είμαστε ο «peeping Tom» του απέναντι παράθυρου…