Οι πωλητές του περιοδικού «σχεδία» ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας) που στηρίζονται στην πώληση του περιοδικού στον δρόμο για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Τα μέτρα κατά της πανδημίας τούς έχουν πλήξει βαρύτατα, καθώς δεν τους επιτρέπεται να βγουν στον δρόμο και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις. Η «σχεδία» και οι άνθρωποί της χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ας τους στηρίξουμε έμπρακτα.

Η «σχεδία»

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου. Η «σχεδία» όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από τα 4,00€, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50€ πηγαίνουν στον πωλητή.

Για τους ανθρώπους της, η πώληση της «σχεδίας» αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν, με αξιοπρέπεια, ένα ελάχιστο έστω εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Ξενάκης – Το Δώρο 2