Το έργο του Bernard-Marie Koltés, Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι ανεβαίνει για λίγες μεταμεσονύκτιες παραστάσεις στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Χώρα από τις 16 Απριλίου μέχρι τις 8 του Μάη, σε σκηνοθεσία  Ανέστη Αζά.

Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Στο θέατρο ΧΩΡΑ μια ομάδα νέων καλλιτεχνών αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο ως μια τραγικωμωδία της Αγοράς.

Αντικείμενο προς πώληση δεν υπάρχει αλλά δεν έχει και σημασία, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι, αυτό που δίνει νόημα στον κόσμο είναι η συναλλαγή και η διαιώνισή της ως γενεσιουργός δύναμη της ανάπτυξης. Το έργο σκηνοθετεί για δεύτερη φορά μετά το 2005 (Βερολίνο, Θέατρο ΒΑΤ) ο Ανέστης Αζάς, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Άρη Τσαμπαλίκα και τον Στάθη Κόκκορη, που αναλαμβάνουν τους αρχετυπικούς για τον πολιτισμό μας ρόλους του Πωλητή και του Πελάτη αντίστοιχα.

Συντελεστές
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς, Σκηνογραφία/Κοστούμια: Ελένη Στρούλια, Δραματουργική Συνεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Φωτισμοί: Ανέστης Αζάς- Ελένη Στρούλια, Βοηθός Σκηνογράφου: Ζαϊρα Φαληρέα, Φωτογραφίες: Χρήστος-Σταύρος Βλαχάκης

Παίζουν
Άρης Τσαμπαλίκας, Στάθης Κόκκορης