Σας ενημερώνουμε οτι η παράσταση της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου της performance \’\’Στην κουζινα της Πλαθ ή Viciousness in the kitchen\’\’

σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνεται λόγω ασθενείας ενός από τους συντελεστές.

Η performance θα παρουσιαστεί κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Γκαράζ του Ιδρύματος \’\’Μιχάλης Κακογιάννης\’\’.

Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου και οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά συναντούνται στον χώρο μιας απρόβλεπτης κουζίνας και αναζητούν την ελεύθερη σχέση της ποίησης της Πλαθ με την μουσική, τη goth εικονογράφηση, τα γυναικεία στερεότυπα και τη… μαγειρική.

Το ραδιοφωνικό έργο της Σύλβια Πλαθ \”Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές\” που παρουσιάζεται πρώτη φορά, στάθηκε η αφορμή για να στήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μια απρόβλεπτη performance στην… κουζίνα.

Εκεί, όπου διαδραματίστηκαν τα κρισιμότερα επεισόδια της ζωής της ποιήτριας, οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά μαγειρεύουν δείπνο για τους θεατές, ενώ ταυτόχρονα κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική απεικόνιση του κόσμου της Πλαθ.

Μαζί τους η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad hoc ηχητικές διαδράσεις με τα αγαπημένα τους σκεύη μαγειρικής. Ο Λάμπρος Πηγούνης δημιουργεί επί τόπου ακραίες ηχητικές συνθήκες παγιδεύοντας με σένσορες το περιβάλλον της κουζίνας και παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο…

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί σερβίρουν τους θεατές. Ακολουθεί δείπνο.

Συντελεστές

Μετάφραση: ΟΔC
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Μαξίμου, Αντριαν Φρίλινγκ, Ελευθερία Γεροφωκά
Μουσική Σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης
Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: ΟΔC