Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Still Life” θα παρουσιαστεί στη Blank Wall Gallery ανοίγοντας τις πόρτες της την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό μας παρουσιάζουν εικόνες αντικειμένων της καθημερινότητας, τα οποία έχουν αποδοθεί με ένα διαφορετικό τρόπο. Βλέπουμε τους πειραματισμούς των καλλιτεχνών με το φως, τα υλικά και τις φόρμες και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πιο βελτιωμένο από το αυθεντικό αντικείμενο τις περισσότερες φορές.

Οι περιορισμοί των προηγούμενων χρόνων σίγουρα λειτούργησαν ως κίνητρο για πολλούς φωτογράφους στο να στραφούν στο είδος αυτό της φωτογραφίας βρίσκοντας διέξοδο και έμπνευση μέσα στο σπίτι ή το studio. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν στον αντίποδα της φωτογραφίας δρόμου, αφού τα lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο δεν άφηναν πολλά περιθώρια για εξωτερικές φωτογραφήσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα δεν είναι κατώτερο των προσδοκιών μια και όλες οι εικόνες ξεχειλίζουν από δημιουργικότητα.

Τα αντικείμενα παρουσιάζονται μέσα από τη δημιουργική ματιά και την αισθητική των φωτογράφων και παίρνουν μία νέα διάσταση στα μάτια όλων μας.

Αυτές τις φωτογραφίες σας προσκαλούμε να δείτε στη Blank Wall Gallery.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Eva Berler | Greece | Fading Beauty 1