Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το

Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης παρουσιάζει την έκθεση «Still Life. Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση και Καινοτομία».

 
Από την μεγάλη φλαμανδική σχολή, στον ιμπρεσιονισμό, τον μοντερνισμό και τη σύγχρονη τέχνη.

 
48 έργα με θέμα τη Νεκρή Φύση που προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Τα έργα, σημαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών ζωγράφων, διατρέχουν 5 αιώνες εικαστικής δημιουργίας, από τον 16ο έως και τον 21ο αιώνα. Η νεκρή φύση υπήρχε στην κλασική αρχαιότητα και εμφανίστηκε και πάλι ως ανεξάρτητο είδος στα τέλη του 16ου αιώνα. Λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων της και των επιλογών που επιτρέπει, η νεκρή φύση στη ζωγραφική προσφέρεται για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιτραπέζια νεκρή φύση, νεκρές φύσεις vanitas, trompe l’oeil (οφθαλμαπάτη), έργα με θέμα τρόπαια και εκθέματα  κυνηγιού, πίνακες που εκδηλώνουν ανατολίτικες επιρροές και μινιμαλιστικές τάσεις.

Το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει 47 εξαιρετικά ζωγραφικά έργα και ένα video installation αντιπροσωπευτικά της Still Life από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες.

 
Η έκθεση πλαισιώνεται από δύο ρεσιτάλ (21 Φεβρουαρίου & 25 Απριλίου 2013) και μια Hμερίδα (4 Μαρτίου 2013) με θέμα τη Νεκρή Φύση και συνοδεύεται από πολυσέλιδο, δίγλωσσο κατάλογο.

 
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EΣΠΑ 2007-2013.
Επιμέλεια έκθεσης: Ronni Baer – Τάκης Μαυρωτάς – Ελίζα Πολυχρονιάδου

 

Σχετικά με το θέμα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:
 
Βιωματική ξενάγηση για ενήλικες με τη Θάλεια Βαλέτα

Εργαστήριο Ζωγραφικής για ενήλικες με την Ελένη Δελή
 
Οικογενειακές ξεναγήσεις για παιδιά 6 ετών & άνω και γονείς

Ξεναγήσεις για το κοινό:
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στη 13:00

Ξεναγήσεις συλλόγων:
Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε συλλόγους κατόπιν ραντεβού.
Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 210 3611 206 (εσωτ. 1042)

Η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης  και με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης