«Στιγμές που ο χρόνος καθηλώνεται σε μια σκέψη ανάμνησης κι ανακαλείται. Στιγμές αποκαθήλωσης κι αμφισβήτησης πεποιθήσεων, προσδοκιών και στόχων, στοιβαγμένων στην άγνοια του ασυνείδητου. Στιγμές που υφαίνουν με χρώματα τον καμβά και δειλά στοχεύουν το νου. Στιγμές που γίνονται αποδεκτές συνειδητά να πλαγιάζουν στο μέλλον – Λ.Τ.

Κάθε έργο αυτής της έκθεσης, μικρό ή μεγάλο σε κλίμακα, είναι μια αρμονική συμφωνία που γεφυρώνει το εσωτερικό με το εξωτερικό και την αντικειμενικότητα με την υποκειμενικότητα. Για τον καλλιτέχνη η δημιουργία δεν περιέχει ιδιοτελή αναζήτηση αρετών μέσα από αλλαγή πλαισίου τροποποιώντας το ‘’εγώ’’ αλλά αναγνώριση του πραγματικού, έτσι ώστε να δίνεται το γενετήσιο συνειδητό ή ασυνείδητο. Να νοιώσει την ομορφιά του και ελεύθερος να είναι σε δομική σύζευξη με τον κόσμο.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

O Dr Λάμπρος Τατσάκης γεννήθηκε στο Ραδοβύζιον Ιωαννίνων το 1955. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία – Ψυχιατρική. Παράλληλα με την Ιατρική, από το 1988 έως το 1993, καλλιέργησε την αγάπη του για τη ζωγραφική. Μελετώντας ελεύθερο σχέδιο – χαράξεις – μελέτη χώρου – θεωρία φωτός και χρώματος, όπως και συνθέσεις από εκμαγεία, στο εργαστήρι της Μαρίας Καζάζη. Πέραν των χαρακτηριστικών τεχνοτροπικών του αναζητήσεων, κίνητρο του αποτελεί η ιδέα του ασυνείδητου και η οπτική ενσάρκωσή του, με απώτερο στόχο την έκφραση της ποιότητας και του βάθους των συναισθημάτων. Οι πίνακές του είναι απόρροια στοχασμού μπροστά στη φύση, μέρος της οποίας αποτελεί ο άνθρωπος.