Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 το Fuzz Live Music Club φιλοξενεί τη χορευτική – διαδραστική – παράσταση, Στιγμές, με τους Salsa Sinners, να δίνουν το στίγμα και το νόημα του πιο εκρηκτικού λάτιν χορού.

Είναι στιγμές που οι υποχρεώσεις του σπιτιού «σε πνίγουν» και θέλεις να δραπετεύσεις για λίγο από την καθημερινότητα…

Είναι στιγμές που τα απανωτά emails των εκκρεμοτήτων σου στην οθόνη του υπολογιστή σε θολώνουν και νιώθεις την ανάγκη να χαλαρώσεις τη γραβάτα και να απαλλαχτείς για λίγο από αυτό το άγχος…

Είναι στιγμές που το ατελείωτο διάβασμα και το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο για τη μελέτη, σε κούρασαν. Θέλεις απλά να ξεφύγεις για λίγο σε μια ανέμελη διασκέδαση….

Προσπαθείς για το σωστό, το θεμιτό, το δίκαιο… Είναι στιγμές όμως που και εσύ αναζητάς λίγο χρόνο για ΕΣΕΝΑ δίχως μεγάλες ευθύνες…

Όποιος και αν είσαι …ότι και αν κάνεις… ήρθε η ώρα να το βάλεις στην άκρη για ένα βράδυ-γιατί αυτό   θέλεις πραγματικά- και να αφεθείς στη μουσική, τη γοητεία και το ρυθμό της Salsa…

Δεν χρειάζεται να χορέψεις, απλά να περπατήσεις. Δεν χρειάζεται να γίνεις χορευτής, απλά να χορέψεις…

Γιατί οι Salsa Sinners θα είναι εκεί για να σου παρουσιάσουν ένα «παράλληλο σήμερα» που θα σε βοηθήσει να αποδράσεις για λίγο από το απαιτητικό «σήμερα»!

Που θα «γεμίσει τις μπαταρίες σου» για ότι θα έρθει. Που θα σου δώσει χαρά, πάθος, και δύναμη μέσα από ιδιαίτερες …ΣΤΙΓΜΕΣ!! Μια διαδραστική παραγωγή γεμάτη νέες εικόνες, εκρηκτική μουσική, ατελείωτο χορό και θετική διάθεση.  
 

Οι Salsa Sinners έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε διαγωνισμούς και παραστάσεις στην Ελλάδα (με high light τη συμμετοχή τους στη μεγάλη συναυλία των Orquesta Buena Vista Social Club το Νοέμβριο,  αλλά και του καλοκαιρινού 2ου Cuba Festival) καθώς και τηλεοπτικές εμφανίσεις (με σημαντικές στιγμές τη φετινή  αλλά και την περσινή συμμετοχή τους στο χορευτικό show «Dancing With The Stars 3 & 4» αντίστοιχα) αλλά και στο εξωτερικό (με φωτεινή στιγμή εκείνη του περασμένου Μάη- του 2013- όπου έλαβε μέρος στην έναρξη της πιο ιστορικής συναυλίας που έγινε στον κόσμο, με μέλη της θρυλικής Fania All Stars -οι οποίοι βρέθηκαν στην ίδια σκηνή μετά από 50 και πλέον χρόνια- στο Los Angeles της Αμερικής) και αποτελούν πλέον  την κινητήριο δύναμη στη διδασκαλία του χορού  Salsa στη χώρα μας.
Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ? Αναρίθμητοι τίτλοι, σημαντικές διακρίσεις, πολλά βραβεία.

Με την καθοδήγηση των παγκοσμίου φήμης χορογράφων και χορευτών Kiki και Eli -οι οποίοι βρίσκονται πέραν της μιας δεκαετίας στο χώρο της παγκόσμιας salsa σκηνής – οι Salsa Sinners έχουν σαν  στόχο την αναγνώριση των Latin χορών ως μια μορφή τέχνης διαφορετικής από άλλες.

Αν ρωτήσεις το «πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία» θα σου απαντήσουν με μια ειλικρίνεια- σχεδόν αφοπλιστική- το παρακάτω: «Δεν χρειάζεται να κάνεις φιγούρα.. Απλά να σηκώσεις το χέρι …δεν χρειάζεται να τεντώσεις το πόδι.. Απλά να κάνεις ένα πιο μεγάλο βήμα.. Δεν χρειάζεται να κάνεις πιρουέτα.. Απλά να γυρίσεις προς τα πίσω και μετά ξανά μπροστά… Δεν χρειάζεται να χορέψεις.. απλά να περπατήσεις.. Δεν χρειάζεται να γίνεις χορευτής.. Απλά να χορέψεις.. και να ξεφύγεις με τη μουσική σου. Γιατί τα βιώματά σου σε κάνουν να ακούς τη μουσική διαφορετικά από τον δίπλα σου και το ξέρεις …αυτό που δεν ξέρεις είναι πως να αφήνεις το σώμα σου να την ερμηνεύσει, μακριά απο ταμπού, στερεότυπα, και σερβιρισμένες φιγούρες.. Μάθε τη γλώσσα που έχει τόσες διαλέκτους, όσοι είναι και οι άνθρωποι που τη μιλάνε …μάθε τη «γλώσσα» της Latin μουσικής και «μίλα» με τη δική σου «διάλεκτο»…»

Salsa Sinners Dance Company: Μια επαγγελματική ομάδα-  μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα- που επικεντρώνεται στον τρόπο έκφρασης του κάθε ανθρώπου μέσω της salsa μιας παγκόσμιας πλέον γλώσσας με τόσες «διαλέκτους», όσοι είναι και αυτοί που τη χορεύουν!

Μια χορευτική κολεκτίβα που  έχει ταξιδέψει σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία παρασύροντας με το αισθησιακό ρυθμό και  την αστείρευτη ενέργειά της,  τον κάθε θεατή-παρατηρητή  στα βήματα της Salsa.

Γιατί η Salsa δεν είναι «αμαρτία»…Salsa είμαι εγώ …Salsa είσαι ΕΣΥ!

www.salsasinners.com