Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει έκθεση για τον Ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη χρήση νέων μέσων στην τέχνη στις δεκαετίες 1960 και 1970.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει έκθεση για τον Ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη χρήση νέων μέσων στην τέχνη κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970.

Είναι η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον Στήβεν Αντωνάκο η οποία περιλαμβάνει 250 έργα που χρονολογούνται από το 1954 έως σήμερα και θα φιλοξενηθεί από τις 18 Δεκεμβρίου, στο κτήριο της οδού Πειραιώς.

Η έκθεση διοργανώνεται από το ίδρυμα Ιωάννου Φ.Κωστοπούλου και περιλαμβάνει κολάζ, έργα με νέον, κατασκευές και φωτογραφίες έργων σε δημόσιους χώρους. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα έργα του καλλιτέχνη θα εκτεθούν και άλλα ειδικά δημιουργημένα για την αναδρομική έκθεση.

Ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη χρήση νέων μέσων στην τέχνη κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Τα έργα του παρέχουν μια κατανοητή εικόνα των αλλαγών που υπέστη η αμερικανική τέχνη σε μια εποχή καθοριστική για την εξέλιξή της.

Ο Στήβεν Αντωνάκος γεννήθηκε το 1926 στον Αγιο Νικόλαο Λακωνίας και σε ηλικία τεσσάρων ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη. Eχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ έχει εγκαταστήσει έργα και σε δημόσιους χώρους (σιδηροδρομικούς σταθμούς, προσόψεις κτηρίων κ.λπ.).

INFO

Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από 18 Δεκεμβρίου έως 9 Μαρτίου 2008.