Πιστεύω ότι η δημιουργία και η εγρήγορση είναι το αντίδοτο στις εποχές που ζούμε.  Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι δυνατά καλλιτεχνικά κινήματα γεννιούνται μέσα από τα «σκαμπανεβάσματα» των οικονομικών κύκλων και αναταραχών.

Εμείς ξεκινώντας το Φεστιβάλ το 2010 στην αρχή της κρίσης, ως ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, απόλυτα εξαρτημένος από τις χορηγίες, είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που θα μπορούσανε πολύ εύκολα να μας καταποντίσουν.

Ένας πρόσθετος βαθμός δυσκολίας είναι το ότι στην Πάτμο δεν υπάρχουν οι υποδομές, και η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για ένα τέτοιου είδους εγχείρημα.  Έτσι  οι χώροι προβολών όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα μεταφέρονται από την Αθήνα και στήνονται εξ’ αρχής μόνο για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Στη παρούσα στιγμή θεωρούμε χρέος μας να συνεχίσουμε και να είμαστε συνεπείς προς τους υποστηρικτές μας και τους ανθρώπους που έχουν πίστεψε σε αυτό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια και έχουνε αγκαλιάσει αύτη την προσπάθεια.

Η Πάτμος και ο κινηματογράφος είναι οι δύο κινητήριες δυνάμεις, οι δυο μεγάλες αγάπες που με έκαναν να ασχοληθώ και να αφιερώσω ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου και να επενδύσω συναισθηματικά και οικονομικά  – στο σχεδιασμό και στο όραμα που λέγεται Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά καλή χρονική στιγμή μετά από πέντε χρόνια όπου το Φεστιβάλ γίνεται γνωστό  και εδώ και στο εξωτερικό και δημιουργείται μια δυναμική που θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε σε λίγα χρόνια το Φεστιβάλ Πάτμου να έχει μία θέση στο χάρτη των Φεστιβάλ παγκοσμίως σαν ένας μοναδικός προορισμός.

Το Φεστιβάλ της Πάτμου είναι ένας τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών και σινεφίλ απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός μας  πέρα από την προβολή ταινιών είναι και η διεύρυνση των δυνατοτήτων σε επίπεδο εκπαίδευσης, κινηματογραφικής παιδείας και συνεργασιών, που θα μπορέσει να αναδείξει νέες κινηματογραφικές «φωνές» και να τις φέρει πιο κοντά στο κόσμο.

Χωρίς θεατές και χωρίς τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε.

Για μας η μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση είναι η συμμετοχή του κόσμου και η συνθήκη που δημιουργείται στο να συνυπάρξουν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο σε μια κινηματογραφική, καλοκαιρινή γιορτή.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα πραγματοποιηθεί στις 21 και από 23 έως 29 Iουλίου 2015