Η νέα ταινία του Μπαμπάκ Ανβάρι, Στην σκιά του Φόβου, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Seven Films.


Σύνοψη:

Τεχεράνη 1988: Ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ συνεχίζεται για όγδοη χρονιά. Μια μητέρα με την κόρη της προσπαθούν απεγνωσμένα να μείνουν μαζί εν μέσω των βομβαρδισμών και της αιματηρής επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα κάτι απόκοσμο τις πλησιάζει. Στην Τεχεράνη του 1988, οι προσπάθειες της Σιντέχ να επιστρέψει στις ιατρικές σπουδές της αποβαίνουν άκαρπες, λόγω του ακτιβίστικου παρελθόντος της. Ο σύζυγος της υπηρετεί στον πόλεμο Ιράν- Ιράκ, και οι επιδρομές πλησιάζουν επικίνδυνα το διαμέρισμα τους. Φίλοι και συγγενείς αποχωρούν ατάκτως από την πόλη και η Σιντέχ μένει μόνη με τη μικρή της κόρη, Ντόρσα, η οποία αρρωσταίνει όλο και περισσότερο. Αρχικά η Σιντέχ αποδίδει τη συμπεριφορά του παιδιού της σε μια χαμένη κούκλα, αλλά με δισταγμό συνειδητοποιεί ότι απόκοσμα πνεύματα τους στοιχειώνουν.

Βιογραφικό σκηνοθέτη:


Γεννημένος στο Ιράν, ο Μπαμπάκ Ανβάρι είναι σκηνοθέτης που εργάζεται με βάση το Λονδίνο. Η μικρού μήκους ταινία του Two & Two ήταν υποψήφια για Βραβείο BAFTA το 2012. Έχει σκηνοθετήσει live συναυλίες για το MTV για καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και οι Florence & The Machine. Η Σκιά του Φόβου είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Η φιλόδοξη «Σκιά του φόβου» αναμιγνύει ιστορικά στοιχεία και κοινωνική κριτική με ένα κλασικό θρίλερ, δημιουργώντας μια ταινία που είναι έξυπνη, όσο και τρομακτική. Η εκπληκτική ερμηνεία της Νάργκες Ρασίντι, αναδεικνύει μια γυναίκα δυναμική και κουρασμένη από την κοινωνία που της στερούσε συνεχώς την ανεξαρτησία της, καθώς παλεύει με φυσικές και υπερφυσικές δυνάμεις για να σώσει την ίδια και το παιδί της.