Η Cast-a-Blast, οι εκδόσεις Οξυ και το περιοδικό Platform, διοργανώνουν ένα πρωτότυπο multi event-live-party για τη νέα κυκλοφορία του βιβλίου Stencil in Athens από τη σειρά Τοιχοδρομίες (vol.2) του Δημήτρη Θεοδόση και του Παυσανία Καραθανάση.

Η βραδιά θα ανοίξει με την προβολή του ντοκιμαντέρ δρόμου Βombing η ιστορία μιας παρέας των Αγγέλου Αθανασόπουλου και Δημήτρη Νικολόπουλου, για το graffiti που βραβεύτηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Ακολουθούν συναυλία, Projections, stands με βιβλία των εκδόσεων Οξυ και Platform και οι dj’s της Cast-a-Blast σε μια βραδιά αφιερωμένη σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την κουλτούρα του δρόμου και τους εκφραστές της.

Το Cast-a-Blast soundsystem , ξεπήδησε από το ομώνυμο δισκογραφικό label που με τη σειρά του δημιουργήθηκε το 2006 από την all star oμάδα των dj’s και παραγωγών Palov και Mishkin (aka Blend), του mc/ παραγωγού Bnc και της χαρισματικής τραγουδίστριας Sugahspank! Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικές και χωρίς αμφιβολία μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο ανατρεπτικά μουσικά σχήματα που δρουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

 Το Stencil in Athens ,Τοιχοδρομίες vol.2 είναι ένα νέο, άμεσο, ανατρεπτικό, ευέλικτο και αρκετά εικονικό βιβλίο που παρουσιάζει την ιστορία του stencil graffiti, το οποίο εμφανίστηκε στους τοίχους των πόλεων στις αρχές της δεκαετίας των zeros και ήρθε να ταράξει τα νερά της καθαρότητας στο αστικό τοπίο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Το stencil έχει κερδίσει τη θέση του στην παγκόσμια και αθηναϊκή κουλτούρα του τοίχου. Είναι τέχνη αλλά και τεχνική.

To Stencil in Athens, είναι το πρώτο βιβλίο για αυτήν την εντυπωσιακή παρεμβατική τέχνη του δρόμου που κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα.

Το Βombing H ιστορία μιας παρέας είναι ένα ντοκιμαντέρ δρόμου γυρισμένο σε ψηφιακό format που καταγράφει σκόρπιες στιγμές από τη ζωή νέων ανθρώπων στη σύγχρονη αστική Ελλάδα.