Ο Brian Rochefort (γ. 1981, ΗΠΑ) δημιουργεί συναρπαστικά κεραμικά γλυπτά που θυμίζουν μορφές ή φαινόμενα της φύσης.

Κάθε έργο αποτελείται από στρώματα πηλού τα οποία ο καλλιτέχνης σπάζει επανειλημμένα και χτίζει ξανά, σχολαστικά για μια χρονική περίοδο, στη συνέχεια τα ψήνει, τα βάφει και τα επισμαλτώνει. Τα έργα ολοκληρώνονται ύστερα από πολλαπλά ψησίματα, ή όπως ο καλλιτέχνης λέει, “τόσα πολλά μέχρι να μην μπορώ να ψήσω άλλο. “

Όλα τα έργα του Rochefort όπως και ο τίτλος τους, είναι προϊόν έμπνευσης από τα ταξίδια του καλλιτέχνη σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως ο Βολιβιανός Αμαζόνιος, το Σερενγκέτι στην Τανζανία, το Τροπικό Δάσος στον Ισημερινό, προστατευμένους υφάλους στην Αφρική, τα νησιά Γκαλαπάγκος και πολλά άλλα μέρη.

Ο τίτλος των περισσότερων εκθέσεων του καλλιτέχνη συνήθως προκύπτει μετά από σενάρια που κάνει ο ίδιος για την καταστροφή του κόσμου.

Η τελευταία του έκθεση “Stellar Gems” στην γκαλερί Benrier/Eliades, περιγράφει τα αντικείμενα που βρίσκονται πλέον στη γη, όταν ένας φανταστικός κομήτης ή αστεροειδής, πλήττει τον πλανήτη και δημιουργεί χαοτικά συντρίμμια.

«Τα γλυπτά μου φαίνονται ξένα, εξωτικά, σαν να ήρθαν από το διάστημα ή να βγήκαν στην επιφάνεια από τα βάθη του ωκεανού. Θέλω ο θεατής να αισθανθεί ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ασυνήθιστα, ότι έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν.

Ο στόχος μου είναι να φτιάξω γλυπτά που φαίνονται χαοτικά και σπασμένα, αλλά ταυτόχρονα ελεγχόμενα και όμορφα, με ζωντανά χρώματα και υφές που γνέφουν σε καλλιτέχνες όπως ο Franz West και ο De Kooning.»