Η έκθεση “How Far We Went” περιλαμβάνει νέα έργα του καλλιτέχνη που διαπραγματεύονται τα θέματα επιλογής του με μία δόση χιούμορ. Η εξελιγμένη τεχνική του Στέλιου Pupet, αφομοίωσε φορμαλισικά στοιχεία στην σύνθεσή του και συνδυάζει την  ζωγραφική εικόνα περιστασιακά με έναν λεπτό σχολιασμό του παράλογου ψυχισμού μας.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο ζωγράφος «Ξέρω ότι σε πολλούς φίλους άρεσε ο τρόπος που ζωγράφιζα παλιά, με  χοντρές γραμμές και έντονα χρώματα, αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν  είχε νόημα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Η προσπάθεια να γίνω καλύτερος με την ίδια παλιά τεχνική άρχισε να με ενοχλεί και αποφάσισα να κάνω ένα βήμα μπροστά.» 

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει ότι η ανάπτυξη της προσωπικότητας  του καλλιτέχνη μέσα από την ζωή είναι κριτικής σημασίας για την ανάπτυξη και εξέλιξη της τέχνης του σε νέα επίπεδα. «Κατάλαβα πλέον ότι η προσωπική εσωτερική δουλειά και πρόοδος μεταφράζεται σε καλύτερη τέχνη».

Με αυτό το νέο ελπιδοφόρο φως μας καλεί ο Στέλιος Pupet να δούμε την έκθεση “How Far We Went”

 Στέλιος Pupet

Ο Στέλιος Pupet είναι παραστατικός ζωγράφος, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το καλλιτεχνικό του έργο συχνά εστιάζει στις γυναικείες μορφές τις οποίες παρουσιάζει με έναν ιδιάζοντα δικό του τρόπο, ένα μίγμα παραδοσιακής ζωγραφικής με την δική του προσωπική αντίληψη της φόρμας και του φωτός.

O Στέλιος Pupet έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε άλλα στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Amsterdam, ενώ έργα του έχουν δημοπρατηθεί στο Παρίσι.

Η δουλειά του εκτέθηκε παράλληλα στις εκθέσεις Art Athina 2021 και Rome International Art Fair 2021.