Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει ιστορίες τρόμου τα μεσάνυχτα με το Στέλιο Πελασγό και πρώτη θεματική βραδιά “Στοιχειωμένοι τόποι“, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 τα μεσάνυχτα.

Κάθε Παρασκευή βράδυ, μόλις οι δείχτες των ρολογιών ενωθούν στα μεσάνυχτα …

Στοιχειά και μάγισσες, λύκοι και φαντάσματα, χαρούμενοι νεκροί και αλλόκοτα ξωτικά ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note: Ο Στέλιος Πελασγός κατεβαίνει από το Πήλιο με τη σκοτεινή συνοδεία του.

Θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις ενσαρκώνονται από τη φωνή του ιστορητή και το υποβλητικό πιάνο και το ακορντεόν του Σπύρου Παπαθεοδώρου. Ιστορίες από την Ιρλανδία και την Πίνδο, από την Αίγυπτο και τα Άγραφα, απ’ τους Iνδιάνους ή τους ψαράδες του Αιγαίου ξυπνούν αρχαίους φόβους και ντύνονται νέες λέξεις και ήχους.

Ο Στέλιος Πελασγός αναβίωσε την αρχαία τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού εδώ και 23 χρόνια και ξανάρχεται στο Half Note με ιστορίες (ευχάριστου) τρόμου σε μια εποχή αληθινού τρόμου. Τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις αφήγησης θα εναλλάσσονται, σκορπώντας ανατριχίλες και γέλια: 1. Στοιχειωμένοι τόποι, 2. Χαρούμενοι τάφοι, 3. Μάγισσες, 4. Λύκοι και λυκάνθρωποι.

Μέσα στο μισόφωτο, λέξεις ψιθυριστές ή λαχανιαστές, παράπονα του ακορντεόν ή βαριοί βηματισμοί του πιάνου θα μας ξαναενώσουν σε παρέα και θα μας κάνουν μια μεγάλη συντροφιά, που ξέρει να χαίρεται και να αψηφά τον Φόβο.

Ποιος είναι ο Στέλιος Πελασγός…

Ο Δρ. Σ. Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης (storytelling) στην Ελλάδα το 1991, κι από τότε ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη, δίνοντας παραστάσεις αφήγησης λαϊκών ιστοριών, παραμυθιών, μύθων αλλά και σύγχρονων δημιουργιών προφορικής λογοτεχνίας. Έχει δώσει παραστάσεις αφήγησης σε θέατρα και πλατείες χωριών, σε καταυλισμούς τσιγγάνων και μουσεία, σε ωδεία και λεωφορεία, σε ελληνιστικά ερείπια και βυζαντινές εκκλησίες, σε παλάτι ιπποτών στη Μάλτα και σε κρύπτη μοναχών  στη Βηρυτό, σε γάμους και φυλακές, σε jazz clubs και γηροκομεία, σε κήπους στη Γαλλία και Πανεπιστημιακά ιδρύματα στη Βαρσοβία, σε Οθωμανικά λουτρά στην Πάφο και μεσαιωνικά παλάτια στη Λευκωσία, σε σχολεία και μπαράκια.