Ο ξεχωριστός τραγουδοποιός Στέλιος Δάβαρης επανέρχεται μετά από πέντε χρόνια με νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο Passport Κεραμεικός – upstairs, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή παρέα με τους συνεργάτες του, μας παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο κάθε ένα από τα κομμάτια που συνθέτουν το “Συνέχισε Αντίθετα”, ένα ιδιαίτερο project που ενώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τον ήχο των εγχόρδων.

Επτά τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου, που εκφράζουν προσωπικά συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα, καθώς και μία διασκευή στο “Χωρίσαμε Ένα Δειλινό” του Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο τού ξυπνά μνήμες από την παιδική ηλικία.

Καλή ακρόαση!


1. Συνέχισε Αντίθετα

Ένα τραγούδι που μας έδωσε από την αρχή την ιδέα πως θα είχε ενδιαφέρον αυτό το album να μην έχει ηλεκτρική κιθάρα. Αυτό που πραγματικά αναζητάει η καρδιά μας θα πηγαίνει πάντα Αντίθετα από τα “πρέπει” της καθημερινότητας. θα υπερβαίνει το σωστό ή το λάθος. Ένα τραγούδι ιδιαίτερο το οποίο αναφέρεται σε ένα παιδί που δεχόταν επίθεση από παιδιά.

2. Αθήνα

Η Αθήνα για μένα είναι ένα σχήμα κλειστό, με μεγάλη ενέργεια, όμορφο μέσα στην ασχήμια του. Είναι αυτό που αγαπάω να με πνίγει κάποιες φορές και να δίνει νόημα σε όλα τα μέρη εκείνα που θα ήθελα μαζί να πάμε. Εκεί, που με μια αναπνοή θα έπεφτε Φως σε ό,τι μας κλείνει.

3. Είναι όμορφη η ζωή

Ένα τραγούδι με έντονο το Υπαρξιακό θέμα, στιχουργικά. Θέλω να μου θυμίζω πόσο όμορφο είναι να ζω, όχι όπως θέλουν οι άλλοι αλλά όπως ονειρεύομαι. Εγώ ονειρεύομαι να ζω σαν το ορχηστρικό θέμα στο Autro του κομματιού.

4. Μνήμη

Μου λείπουν Άνθρωποι που δεν είναι πια Εδώ. Οι στιγμές αδυναμίας είναι εκείνες που μας κάνουν, ακόμα κι όταν δε το περιμένουμε, να βλέπουμε πόση δύναμη έχουμε και δεν το γνωρίζουμε.

5. Ξανά από την Αρχή

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που αισθάνεσαι πως είσαι ικανός να καταστρέψεις ότι έχεις φτιάξει και να το ξανακάνεις από την Αρχή. Πόση Ζωή κρύβεται σε αυτή τη Τόλμη?

6. Σ’ αγαπώ για πάντα

Ένα τραγούδι για κάποιον που δε πρόλαβα να του πω αυτή τη μικρή λέξη. Κάτι που είναι τόσο αυτονόητο αλλά και φαινομενικά εύκολο να ειπωθεί. Ένα τραγούδι για τον πατέρα μου.

7. Ένα λεπτό μακριά

Η ευτυχία βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό που σου λείπει και στη μοναξιά σου.

8. Χωρίσαμε ένα δειλινό

Μεγάλωσα με όλα τα παλιά λαϊκά ακούσματα. Μου ξυπνούν μνήμες από τη παιδική μου  ηλικία, γεγονότα που μου αρέσει να θυμάμαι. Η ιδέα να κάνω αυτή τη διασκευή ήρθε και με βρήκε μόνη της. Και ήταν ωραίο τελικά που Χωρίσαμε ένα δειλινό με δάκρυα στα μάτια.


Follow Stelios Davaris:

Facebook

Itunes

Spotify


Διαβάστε επίσης:

Ο Στέλιος Δάβαρης στο Passport Κεραμεικός Upstairs