Η Gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Stefan Petridis «Φαεινώς – Λεπτομερώς» τα εγκαίνια της οποίας θα …

πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19:30.  Ο Stefan Petridis,  μετά από μία περιπλάνηση  10 ετών περίπου, επιστρέφει με ένα νέο κύκλο έργων του στην Αθήνα.

Κεντρικός άξονας  της  έκθεσης «Φαεινώς – Λεπτομερώς» που θα φιλοξενηθεί στη Gallery genesis είναι η Φύση το Φώς και οι Λεπτομέρειες.

Είναι μια δουλειά πολύ προσωπική, όπως λέει ο ζωγράφος, μια δουλειά που πέρα από τις εικόνες των τοπίων που παρουσιάζει, κρύβει  μέσα της τα συναισθήματα από τα ταξίδια της ζωής των τελευταίων ετών (και ήταν πολλά).

Τα θέματα έχουν βγει αυθόρμητα δημιουργώντας έκπληξη πολλές φορές στο δημιουργό τους που ερχόταν αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις ανθρώπων και καταστάσεων.

 Όλος αυτός ο κύκλος των νέων έργων αποτελεί μία έκφραση συναισθημάτων που είχε στις συγκεκριμένες στιγμές, στις συγκεκριμένες περιοχές και αποτελούν πια μια επεξεργασμένη και αποτυπωμένη έκφραση στον καμβά. Αναπόφευκτα η ένταση τον οδήγησε σε μία παλέτα έντονων χρωμάτων.

Το ανθρώπινο στοιχείο, αυτό που στην ουσία προκάλεσε τα συναισθήματα αλλά και τις έντονες αναμνήσεις για τα συγκεκριμένα τοπία και λεπτομέρειες, απουσιάζει από τα έργα. Ίσως γιατί  ο ζωγράφος θέλει να παίξει μαζί μας.

Ο θεατής μπορεί να γίνει παρατηρητής, αλλά χωρίς να γίνει μέρος του εσωτερικού του κόσμου, παρά μόνο εάν θελήσει να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη…

Ή να ρωτήσει τον Stefan Petridis που είναι πάντα πρόθυμος να δώσει την απάντηση.