Ο χαρισματικός μουσικός Σταύρος Γασπαράτος εγκαινιάζει τη διεθνή του περιοδεία στη Στέγη, παρουσιάζοντας τη νέα του δισκογραφική δουλειά εμπνευσμένη από τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα για μία μόνο βραδιά, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Λαγνεία, οκνηρία, αλαζονεία, λαιμαργία, απληστία, οργή, φθόνος: Επτά θανάσιμα αμαρτήματα, η νέα σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου. Μία μουσική σύνθεση που συνδυάζει την κλασική φόρμα με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο, με ένα σύνολο μουσικών και video προβολές, ζωντανά στη Στέγη.

Την άνοιξη του 2011 ο Σταύρος Γασπαράτος και η Αγγελική Στελλάτου παρουσίασαν με επιτυχία στη Στέγη τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα (σύλληψη – μουσική του Σ. Γασπαράτου και σκηνοθεσία – χορογραφία της Α. Στελλάτου).

Τώρα, μετά από ένα χρόνο επεξεργασίας, ενορχήστρωσης και ηχογράφησης του υλικού, τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα παίρνουν την μορφή του Seven, άλμπουμ που ανέλαβε να κυκλοφορήσει η διάσημη Γερμανική εταιρεία Ad Noiseam (Βερολίνο).

Στην σύνθεση του Seven ο Σταύρος Γασπαράτος, βραβευμένος συνθέτης της νεότερης γενιάς με σημαντική παρουσία στους χώρους του θεάτρου και του κινηματογράφου, εξελίσσει συνεχώς το μουσικό του ιδίωμα. Έγχορδα, βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά, σοπράνο σαξόφωνο, πιάνο και electronics, ενορχηστρώνουν μια ιδιαίτερη  μουσική αφήγηση.

Η κυκλοφορία του Seven απο την Γερμανική Ad Noiseam ήδη έχει κάνει αίσθηση σε δημοσιογράφους της κεντρικής Ευρώπης με τις πρώτες κριτικές από την Γερμανία και την Γαλλία να μιλούν για ένα κορυφαίο στο είδος του άλμπουμ.
Στην σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και  Ευρώπη για την παρουσίαση του  Seven στο κοινό, η Στέγη είναι ο πρώτος σταθμός.

Πρόκειται για μια multimedia συναυλία  με surround ήχο, όπου τα ειδικά σχεδιασμένα για την περιοδεία  videos των paris mexis + stam vart αλληλεπιδρούν με την μουσική.

Από το 2000, ο Σταύρος Γασπαράτος έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 80 παραγωγές, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς και φορείς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Κρατική Σχολή Χορού, Ryerson Theatre School του Τορόντο, Mime Festival του Λονδίνου κ.ά.). Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Ηρώδειο, καθώς και σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού: Λονδίνο, Μακάο, Νάπολη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Σόφια.

Τον Ιούνιο του 2009 συνέθεσε τη μουσική για τη multimedia εκδήλωση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσαγκάρη.

Το 2009 του απονεμήθηκε ο Έπαινος Νέου Δημιουργού από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το 2013 το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία Αίμα του Δ. Καραναστάση.

Βίντεο: paris mexis + stam vart
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος

Μουσικοί
Αναστάσης Μισυρλής: τσέλο
Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί
Θέμις Συμβουλόπουλος: βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά
Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Σταύρος Γασπαράτος: πιάνο, live electronics

Το άλμπουμ Seven κυκλοφορεί από την Ad Noiseam (Βερολίνο).