Η δημοφιλής μουσική σκηνή κλείνει δέκα χρόνια ζωής και οργανώνει ένα εορταστικό τριήμερο 18,19 και 20 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο. Προσοχή: Δεν κάνουν πάρτι, κάνουν θόρυβο.

Η δημοφιλής μουσική σκηνή κλείνει δέκα χρόνια ζωής και οργανώνει ένα εορταστικό τριήμερο 18,19 και 20 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο. Προσοχή: Δεν κάνουν πάρτι, κάνουν θόρυβο.


Εδώ και μια δεκαετία ο Σταυρός του Νότου είναι το σημείο προσανατολισμού για χιλιάδες φίλους της καλής ελληνικής και ξένης μουσικής οι οποίοι όταν βγαίνουν για να διασκεδάσουν πηγαίνουν εκεί για να δουν και όχι για να τους δουν.


Από τις τρεις μουσικές σκηνές του έχουν περάσει όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής, οι οποίοι πάντοτε έβρισκαν εκεί ένα ζωντανό και ζεστό κοινό για να μοιραστούν μεγάλες στιγμές, τις μικρές νυχτερινές ώρες.


Ο Σταυρός του Νότου ήταν ανέκαθεν ένα χώρος ελευθερίας του λόγου και κάθε είδους έκφρασης (μουσικής ή άλλης). Στη λογική αυτή και τα δεκάχρονα γενέθλια του που δεν θα μπορούσαν παρά να είναι μια γιορτή με διαφορετική λογική από αυτή ενός happening.

Καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος θα μοιραστούν με το κοινό τον προβληματισμό τους για θέματα ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Οι οργανωτές της εκδήλωσης επηρεασμένοι από την παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας Make some noise, εμπνευστής της οποίας ήταν ο John Lennon, οργανώνουν ένα τριήμερο που τα έχει όλα: Συναυλίες, αφιερώματα, ομιλίες ακόμα και δημοπρασίες.


Το πρόγραμμα κάθε μέρας περιλαμβάνει: Συναυλία-αφιέρωμα στην ψυχή των Beatles: Γνωστοί καλλιτέχνες που έχουν περάσει κατά καιρούς από το Σταυρό του Νότου, διασκευάζουν και τραγουδούν επιτυχίες του John Lennon. Δημοπρασία:


Οι διοργανωτές εξασφάλισαν από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες προσωπικά αντικείμενα συλλεκτικής αξίας, τα οποία θα πουληθούν σε δημοπρασία την οποία συντονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Τις εκδηλώσεις κάθε μέρας συμπληρώνουν συναυλίες από δύο ντουέτα (noise makers).


Θόρυβο επίσης θα κάνουν με την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, άνθρωποι του πνεύματος όπως η Λένα Διβάνη, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Θάνος Μικρούτσικος οι οποίοι θα μιλήσουν για την σημασία της ελεύθερης έκφρασης για την τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και στελέχη του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που θα ενημερώσουν το κοινό για το έργο του οργανισμού.Σε μία από τις τρεις βραδιές θα συμμετέχει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο Διονύσης Σαββόπουλος.


Tην καλλιτεχνική διεύθυνση των εκδηλώσεων έχει ο Βασίλης Καζούλης, τα κείμενα και η παρουσίαση είναι του Ζακ Στεφάνου. Χορηγός επικοινωνίας: Δίεση 101.3.


Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας.INFO
Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια Σταυρός του Νότου
18,19 και 20 Μαΐου
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ:210-9226975
www.stn.gr/noise, www.myspace.com/staurostounotou