Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δρ. Νικόλαος Φρόνας …

καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Πινακοθήκης Ρόδου, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Σταύρος Κίκας: Απεικάσματα φωτός» την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 20.30 το βράδυ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο κτήριο Δημοτικής Πινακοθήκης, Πλατεία Σύμης 2 στην Μεσαιωνική Πόλη.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2012. 

 
Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελλ. Τέχνης Ρόδου.

Ο κύριος Φρόνας αναφέρει σχετικά:

Είμαστε  ιδιαίτερα χαρούμενοι, που εφέτος, κατά την επετειακή χρονιά των 50 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε έναν εξαίρετο νέο βραβευμένο Κύπριο Ζωγράφο, τον Σταύρο Κίκα. 

Αυτός ο καλλιτέχνης, που έχει ήδη επανειλημμένως διακριθεί για την ποιότητα, την περιεκτική λακωνικότητα και την εσωτερικευμένη δύναμη του έργου του, αποδίδει με μοναδικό τρόπο το φώς, τόσο το φυσικό όσο και το πνευματικό.

Πρόκειται για ένα δημιουργό που τιμά την Κύπρο αλλά και όλο τον Ελληνισμό, εκφράζοντας εικαστικά και με μια σύγχρονη μινιμαλιστική γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού μας.

Η παρούσα αντιπροσωπευτική έκθεση του Σταύρου Κίκα, που γίνεται με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα της νέας μας περιόδου επανασύσφιξης των μακροχρόνιων  δεσμών μας με τη μεγαλόνησο, όπου σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε προγράμματα ανταλλαγών στους τομείς των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, για μία βαθύτερη αλληλοκατανόηση και στενότερη αλληλεγγύη την οποία έχουμε – περισσότερο από ποτέ – ανάγκη και οι δύο περιοχές, ιδιαίτερα σήμερα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καλλιτέχνη που αποδέχθηκε την πρότασή μας, τις πολιτιστικές υπηρεσίες της Κύπρου που βοήθησαν σημαντικότατα στην υλοποίηση της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης, το Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, τη κα. Αθηνά Σχινά Πρόεδρο της Καλλιτεχνικής μας Επιτροπής, το Σύλλογο Κυπρίων Ρόδου, το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel, το χρυσοχοείο Athina, τη Κυπριακή ταβέρνα Αγρινό, και τον επιχειρηματία Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Όλοι τους συνέδραμαν με τον τρόπο τους  προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, η σημαντική αυτή έκθεση σε ποιότητα και περιεχόμενο το αισθητικό αποτέλεσμα της οποίας θα μας εξυψώσει ψυχικά, ηθικά και πνευματικά.

                  Για το Δ.Σ    

      δρ. Νικόλαος Φρόνας
      πρόεδρος    
του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
              Δήμου Ρόδου