Έναρξη – αφορμή αποτελεί το άρρηκτα συνδεδεμένο αστικό τοπίο με τις αφανείς υποδομές μιας κρυμμένης πολιτείας.

Η εγκατάσταση εστιάζει στα δίκτυα αόρατων, υπό το έδαφος αρχαιολογικών τόπων, υδραγωγείων, στα τούνελ του μετρό, καθώς και στους διαδρόμους που φτιάχνουν οι αρχαιολόγοι πάνω από τις εκσκαφές. Πρόκειται για ένα περιβάλλον αποτελούμενο από επιτοίχια και τρισδιάστατα γλυπτά, που συνδέεται με τους αστικούς μύθους και την ιστορική μυθολογία της πόλης.

Ο Σταθμός Οπισθοδρόμησης σηματοδοτεί μια αλληγορική θέση απέναντι στο τι μπορεί να είναι οπισθοδρόμηση. Με μια τάση για ανασκαφή και αναμόχλευση των χωμάτων, προέκυψαν τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, σαν απολιθώματα και συμπλέγματα μηχανημάτων που παραπέμπουν σε έναν υπόγειο τεχνολογικό κόσμο. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν επικεντρώνει την προσοχή στο παρελθόν. Ειδωμένα από το μέλλον τα έργα συνομιλούν με το φθαρτό και το άφθαρτο, μετατρέπονται με φυσικά και τεχνητά υλικά σε ίχνη μιας αποδομούμενης πόλης.

Βιογραφικό

Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου (1982 Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Edinburgh College of Art, University of Edinburgh με BA (Hon), MFA στο τμήμα γλυπτικής. Έχει διατελέσει διοικητικό μέλος στο Edinburgh Sculpture Workshop και είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Snehta residency στην Αθήνα. Δουλειά του έχει εκτεθεί στην Μ.Βρετανία, Εσθονία, Ολλανδία, Ελβετία και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε residencies στην Αμερική, Ιταλία, Τουρκία, Ολλανδία, Σκωτία και Ελλάδα. Μεταξύ άλλων διακρίσεων πρόσφατα βραβεύτηκε με το ARTWORKS fellowship.