Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το φανταστικό μου Μουσείο» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 18:00-22:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως 29 Οκτωβρίου.

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης. Μέσα από τη μακρά και πολυετή πορεία του στο χώρο της τέχνης επέλεξε σε αυτή την έκθεση να συνδιαλεχθεί με καλλιτέχνες που θαυμάζει και αγαπά, με ένα διαφορετικό και πολύ έξυπνο τρόπο. Οι επισκέπτες της έκθεσης κατά την περιήγηση τους θα παρατηρήσουν, να ξεπροβάλλουν μέσα από τα έργα οικείες φιγούρες και στοιχεία που μας παραπέμπουν σε γνωστά αριστουργήματα. Οι χαρτοπαίκτες του Paul Cézanne, η Guernica του Pablo Picasso μία πισίνα του David Hockney, και όχι μόνο, μπλέκονται μέσα στο γνώριμο ζωγραφικό περιβάλλον του Στάθη Βατανίδη δημιουργώντας έτσι μία μοναδική έκθεση, ένα αφιέρωμα σε κλασσικά έργα που όλοι γνωρίζουμε μέσα από την Ιστορίας της Τέχνης.

Στάθης Βατανίδης

Ο Στάθης Βατανίδης γεννήθηκε στη Αθήνα και σπούδασε στο League Art of New York. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος – Αθήνα, Gallery Skoufa – Αθήνα, Αίθουσα Gloria – Λευκωσία, K Gallery – Λονδίνο, Nuovo Aleph – Μιλάνο) και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές μεταξύ των οποίων στην Art Athina – αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος – Αθήνα, Art Thessaloniki – Gallery Armos – Θεσσαλονίκη, Κρήδεμνον – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Αθήνα, Το Μεσολόγγι του Λόρδου Βύρωνα – Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία – Αθήνα, Lost Heritage – Gallery K – Λονδίνο, World Fine Arts / 15 Greek Artists – 233 Broadway – Ν. Υόρκη, Art Quake – Μουσείο Μπενάκη – Αθήνα. Έργα του υπάρχουν σε γνωστές συλλογές (Μουσείο Βορρέ, Μουσείο Πιερίδη, Συλλογή Χατζηιωάννου, Συλλογή Ν. Παπαγεωργίου, Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Συλλογή Χ. Μοσχανδρέου και σε άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος.

Κεντρική εικόνα θέματος: Στάθης Βατανίδης, “David Hockney, Pool with two figures”. Λεπτομέρεια του έργου.