Στην έκθεση αυτή που εντάσσεται στις εικαστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τήνου 2013, ο ζωγράφος Σπύρος Πουλημένος θα παρουσιάσει 25 έργα από την ενότητα «ψηφιακές Κυκλάδες».

Ο Σπύρος Πουλημένος δημιουργεί στον υπολογιστή τις δικές του Κυκλάδες , όπως τις θυμάται , από τότε που τις επισκεπτόταν, σε νεαρή ηλικία, παρέα με την μηχανή του.

Τα τοπία αυτά εισάγουν άλλη θέαση, αυτή της καινοτόμου ματιάς του Σπύρου Πουλημένου, και είναι σαν να βλέπει κανείς, ένα μέρος των πανέμορφων κυκλαδίτικων νησιών μας από ψηλά ,με το λευκό, τις ώχρες και τις σιένες να ξεδιπλώνονται από την ομολογουμένως καταπληκτική σε χρωματικούς συνδυασμούς παλέτα του , που σε συνδυασμό με το αφαιρετικό σχέδιο του ζωγράφου ,δίνουν άλλη διάσταση για το τοπίο στην μέχρι τώρα γνωστή τοπιογραφία.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ του Σ.Π ”Οι Κυκλάδες όπως τις θυμάμαι”

Το λευκό, το βαθύ μπλε, οι όμπρες, οι σιένες και οι όχρες της ελληνικής γης, υπήρξαν πάντα η αναφορά για μένα στην τοπιογραφία μου.

Στην έκθεση αυτή θα παρουσιάσω κάποιες άλλες Κυκλάδες, τις ψηφιακές Κυκλάδες.

Οι αναμνήσεις μου φεύγοντας με το πλοίο από τα λιμάνια των νησιών, τα πρωινά η τα βράδια επιστρέφουν ,και παίρνουν θέση στον καμβά του υπολογιστή.

Οι Κυκλάδες δεν με κουράζουν ζωγραφίζοντας τες ,αλλά ακριβώς το αντίθετο, με χαλαρώνουν.

Είναι οι Κυκλάδες που μου έχουν προσφέρει χαρά, ξεγνοιασιά και ξεκούραση τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού των νεανικών μου χρόνων.

Είναι επίσης οι Κυκλάδες των ζωγράφων και των ποιητών, κι ό,τι έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου απ’ αυτές τις εικόνες και τους στίχους.

Σπ. Πουλημένος