Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Στούκα την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012.

Ο Μάνος Στεφανίδης αναφέρει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τη νέα δουλειά του Σπύρου Στούκα: «…η ζωγραφική του Σπύρου Στούκα παρά την ηλιοβολή και τις ατελείωτες λιακάδες της κρύβει μιαν ευδιάκριτη ελεγειακή διάθεση. Εκεί  κάπου στις βιολέ σκιές και στις παστόζικες αντηλιές… Ο ζωγράφος δουλεύει τόσο εκ του φυσικού όσο και από παλιές φωτογραφίες. Τον απασχολούν παιδιά με χαρταετούς, ομάδες περιπατητών, μοναξιές ομαδοποιημένες, εκτεθειμένες στη γλυκιά τιμωρία του ήλιου, στο αιώνιο, το βασανιστικό, ελληνικό καλοκαίρι. Κι όμως. Κάπου στη μεσοτοιχία του φωτός και του σκότους αντηχεί το υπόκωφο χτύπημα ενός φόβου.

Το ταμπούρλο εκείνου του σκοτεινού κυρίου που πάντα έρχεται στην ώρα του. Έχω την περίεργη αίσθηση πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι υπέρβαρες κυρίες, τα γυμνά παιδιά που παίζουν, υποκρίνονται πως κάνουν κάτι άλλο. Ενώ, κατ’ ουσίαν, περιμένουν αυτόν τον κύριο που θα ‘ρθει».

Ο Σπύρος Στούκας γεννήθηκε στην Ήπειρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ι. Ψυχοπαίδη (1997-2003) και χαρακτική με δάσκαλο τον Ι. Παπαδάκη και Γ. Μήλιο (2002-2002). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως  στο Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής στη 2η  Biennale  Θεσσαλονίκης και Αθήνας 2009 και το 2002 στην Art Aenaon στο Wiesbaden. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Αυτή είναι η Τρίτη ατομική του έκθεση στην εκφραση-γιαννα γραμματοπούλου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.