Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς “Bob Dylan Bootleg Series” επανεξετάζει ένα ξεχασμένο αλλά πλούσιο κομμάτι από τον τεράστιο κατάλογο του Dylan, φέρνοντας στο ​​φως τις προκλητικές νέες μουσικές κατευθύνσεις που ο Dylan πήρε ως τραγουδοποιός και καλλιτέχνης από το 1980 έως το 1985. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ η μουσική βιομηχανία αντιμετώπιζε την άφιξη νέων τάσεων και τεχνολογίας, από το MTV έως τα CD και την ψηφιακή μορφή, ο Bob Dylan έγραψε και ηχογράφησε νέα τραγούδια για τη νέα δεκαετία, δημιουργώντας -ουσιαστικό- ένα νέο κεφάλαιο στον κατάλογό του. Το “Bob Dylan – Springtime In New York (1980-1985)” γιορτάζει την πλούσια δημιουργική περίοδο που περιβάλλει τα άλμπουμ “Dylan Shot Of Love”, “Infidels” και “Empire Burlesque” με ακυκλοφόρητες δημιουργίες, εναλλακτικές εκδόσεις, ηχογραφήσεις απο πρόβες, live εμφανίσεις και άλλα.

Η deluxe έκδοση με τα 5CD του άλμπουμ παρουσιάζει 57 σπάνιες ηχογραφήσεις του Bob Dylan, 54 από τις οποίες δεν είχαν κυκλοφόρησαν σε οποιαδήποτε μορφή, από το 1980-1985. Τα 2 τραγούδια που είχαν βγεί ήδη, ήταν από το album “Shot Of Love” – Τα “Let It Be Me” (κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως B-side στο 7ιντσο single “Heart of Mine”) και “Don’t Take Yourself Away”(κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στo “Hawaii Five-O: Original Songs from the Television Series”). Άλλο ένα που είχε βγει στο παρελθόν είναι το “Death Is Not The End” (μια επιτυχία από το “Infidels”), το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια τροποποιημένη έκδοση του “Down In The Groove” και μπορείτε να το ακούσετε τώρα για η πρώτη φορά στο “Bob Dylan – Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980-1985)”.

Το “Bob Dylan – Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980-1985)” θα είναι διαθέσιμο σε πολυτελές box set με 5CD (με βιβλίο, αναμνηστικά, photos και άλλα), όπως επίσης και σε 2CD και 2 12ιντσα LP.

Σύμφωνα με το σημείωμα του παραγωγού στο άλμπουμ: “Οι εναλλακτικές versions που υπάρχουν σε αυτό το set είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε προηγούμενα Bootleg Series. Περιλαμβάνονται εδώ για να δείξουν το μουσικό ταξίδι που ανέλαβε ο Bob Dylan αυτά τα χρόνια”.

Στο σημείωμά του για το “Bob Dylan – Springtime In New York”, ο Damien Love γράφει, “Αυτή είναι η πραγματική ιστορία αυτής της υπέροχης συλλογής: Τα τραγούδια. Τα τραγούδια δημιουργήθηκαν χωρίς παγίδες, αλλοιώσεις, περνώντας από δοκιμασίες και μουσική κρίση.Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στον ήχο που των ανθρώπων που τα έφτιαξαν και που κάνουν πραγματικά αυτή τη δουλειά, ενεργώντας με το ένστικτο. Τα τραγούδια ήταν πάντα εκεί και εδώ είναι ακόμα, διατηρούν τον ρυθμό μαζί μας”.