Αυτά τα έργα ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισα την περιπέτεια υγείας των γονιών μου τον Οκτώβριο του 2018. Συμπτωματικά μπήκαν και οι δύο στο νοσοκομείο το ίδιο διάστημα. Σε διαφορετικά νοσοκομεία ο καθένας. Κι εγώ πηγαινοερχόμουν… Και σχεδίαζα σε χαρτάκια και χαρτοπετσέτες, καρδούλες. Κι αργότερα τις σχεδίαζα στις σημειώσεις του κινητού μου. Κι όταν η κατάσταση υγείας και των δύο σταθεροποιήθηκε, πέρασα στην υλοποίηση. Τόσο απλά. Τόσο αληθινά. Καρδιές. Αγάπη. Αλληλεγγύη. Μ.Α.Ζ.Ι. – Αλεξάνδρα Γωγούση,

Στο πλαίσιο των εκθέσεων για καλό σκοπό, αυτή τη φορά για το “Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα“, της Θεσσαλονίκης η Αλεξάνδρα Γωγούση εγκαινιάζει την έκθεση της στην a.antonopoulou.art, Σάββατο μεσημέρι, 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00 – 16:00.

Η Στέλλα Τσιαρβούλα, Cultural Manager / Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Πολιτικής, ΑΠΘ γράφει: Η δικηγόρος & Πρόεδρος του “Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα”, Dr Αλεξάνδρα Γωγούση επέλεξε συνειδητά να σταθεί με τη γνωστή αισιοδοξία που την χαρακτηρίζει απέναντι σε μία ιδιαίτερη και εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη συγκυρία της οικογενειακής της ζωής. Θέλοντας, κόντρα στις συνθήκες, να δώσει χώρο στα θετικά συναισθήματα που την κατέκλυζαν, επέλεξε την καρδιά ως σύμβολο έκφρασης και δημιουργίας.

Σχεδίασε και κατασκεύασε δεκάδες καρδιές από σίδηρο χρησιμοποιώντας παράλληλα και διάφορα άλλα υλικά, όπως: κρύσταλλα, αλυσίδες, σύρματα, βινύλια, χάντρες, κ.ά. Κάποιες καρδιές έχουν κίνηση, πάλλονται ή ταλαντώνονται, κάποιες άλλες είναι η μία ένθετη στην άλλη. Τα γλυπτά της είναι ποικίλων διαστάσεων: από μινιατούρες ως μεγάλες επιδαπέδιες κατασκευές.

Οι καρδιές της πότε απλώς διαδίδουν το μήνυμα της αγάπης παντού, πότε είναι φορείς μηνυμάτων. Τα περισσότερα έργα της ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν για θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες: ελευθερία, παιδική κακοποίηση, διαχείριση του χρόνου, συνθήκες πολέμου, παιδεία, διασκέδαση, κ.ά. Το μήνυμά της ξεκάθαρο σε όλες τις καρδιές: SPREAD THE LOVE!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Μ.Α.Ζ.Ι στις επιτυχίες του οποίου προσμετράται μεταξύ άλλων, η υλοποίηση προμήθειας και εγκατάστασης ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αξίας 1.500.000€ με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.