Η Άνεμος Εκδοτική παρουσιάζει το βιβλίο του Χρήστου Φλουρή με τίτλο «Σπίθα» που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.

 «…Πάντα θα βρίσκεται μια πηγή με νερό πλάι στη μεγάλη μας δίψα, πάντα θα βρίσκεται μια χαραμάδα με φως στο απόλυτο σκοτάδι… Μπορεί ο Θεός να μας έπλασε από πηλό, μα έβαλε μέσα σ’ εκείνη τη φτηνή μάζα άφθονη ελπίδα και την ζύμωσε με τη σάρκα μας μαζί, με το είναι μας ολόκληρο. Η ελπίδα του ανθρώπου είναι ο Θεός που κουβαλάει μέσα του, ο καλός Θεός, που δεν τον τιμωρεί μόνο, δεν τον βασανίζει, δεν τον απειλεί με τις κόλασες και τα καζάνια με την πίσσα, μα του δίνει δύναμη να σταθεί στα πόδια του και να κουβαλήσει τη ζωή του παραπέρα».

Σ’ αυτή τη διαπίστωση θα καταλήξει προς το τέλος των περιπετειών του ένας μουσουλμάνος που αναγκάζεται να φύγει από την Κρήτη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, αφήνοντας πίσω του το σπίτι του και τον πιστό χριστιανό φίλο του. Ένας έρωτας που θα γεννηθεί στα ερείπια της Σμύρνης, θα αναθερμάνει μέσα του την πίστη πως θα καταφέρει να ριζώσει σ’ εκείνη τη γη, κι ας έχει αφήσει τις μισές του ρίζες στον τόπο που γεννήθηκε.

Όταν κι αυτός ο έρωτας, θύμα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, θα κινδυνεύσει να οδηγηθεί στη ματαίωση, παίρνει δύναμη μονάχα από τη στέρεα πεποίθηση πως «όλοι μέσα μας κουβαλάμε τη σπίθα που μέλλεται να γίνει πυρκαγιά. Αρκεί να σκάψουμε κάτω από τ’ αποκαΐδια και να την βρούμε, κι ύστερα να βάλουμε πάνω της προσανάμματα, και να φυσήξουμε, για ν’ ανάψει ξανά η φωτιά, η φωτιά εκείνη που θα δαμάσει τ’ ατσάλινα κελεύσματα της μοίρας και που θα κάνει να γίνει το θαύμα μπροστά στα ίδια μας τα μάτια».

Ο συγγραφέας:

Ο Χρήστος Φλουρής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του, τη Θεοδώρα, και το γυμνάσιο και λύκειο στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στη φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istitutto Universitario Orientale στη Νάπολη της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Η ποιητική του συλλογή με τον τίτλο «ενδόμυχα» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Χαραμάδα. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ιφιγένειες» κυκλοφόρησε πέρσι από την Άνεμος εκδοτική.

 “Η αγάπη Εμινέ μου , είναι αληθινή μονάχα όταν μπορεί να σε πάει μέχρι την άκρη του κόσμου…” 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: Πατήστε στο “Κερδίστε προσκλήσεις” και συμπληρώστε την Φόρμα συμμετοχής (με ημερομηνία 04/12/2013) για να κερδίσετε δύο αντίτυπα από το βιβλίο του Χρήστου Φλουρή με τίτλο “Σπίθα”. 

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και οι νικητές θα ενημερωθούν στη σελίδα των διαγωνισμών και με σχετικό email για την παραλαβή του βιβλίου τους.